Joodse onderduikkinderen in Sittard en Limburg

Foto:

Op donderdag 7 maart a.s. wordt in BiblioNova Sittard een kleine expositie geopend over Joodse onderduikkinderen.

Op donderdag 7 maart a.s. wordt in BiblioNova Sittard een kleine expositie geopend over Joodse onderduikkinderen.

In deze mini-expo wordt ingegaan op de Joodse gemeenschap in Sittard en worden 3 verhalen verteld over Joodse kinderen die de oorlog hebben kunnen overleven door de goede zorgen van mensen die hen onderdak boden. De ervaringen van deze kinderen hebben invloed gehad op hun hele leven.

Bijna 70 jaar na dato komen nog verhalen boven drijven over deze afschuwelijke periode. Ook komt er gelukkig steeds meer informatie beschikbaar over de heldhaftige verzetslieden, zoals de familie Wybenga uit het Limbrichterveld. Verder zullen geschilderde herinneringen van Herman Silbernberg worden geëxposeerd.

214887-w620-h352-c” alt=”” class=”F C” />

Deze expositie wil tevens een startpunt zijn om de rijke geschiedenis van de Joodse gemeenschap in Sittard goed in kaart te brengen.

Op donderdagavond 7 maart wordt de expositie om 18:30 uur geopend door Burgemeester Cox. Ook zullen Herman Silbernberg (zelf onderduikkind) en nabestaanden van verzetslieden aanwezig zijn.

Aansluitend zal in Oos Zittesj Hoes aan de Odasingel om 19:30 uur een lezing worden verzorgd door Jos Engelen, die verder in zal gaan op het verhaal van de Joodse onderduikkinderen. De entree voor de lezing, die wordt aangeboden door Vereniging Sittards Verleden kost voor niet  leden € 5,00.

De expositie is tot 14 april te bezichtigen tijdens openingstijden van de bibliotheek.

Cookieinstellingen