Revitalisering Stadspark Sittard

Foto:

In het kader van het 40 jarig jubileum organiseert IVN Sittard-Geleen op 19 september een lezing over het Stadspark Sittard. Spreker is de heer Edwin Santhagens.

Er zal geen inwoner van Sittard-Geleen zijn die het Stadspark van Sittard niet kent en er geen herinneringen aan heeft. 
Het park is nu zo’n 90 jaar oud, krijgt ouderdomskwalen en is toe aan een opknapbeurt. En die revitalisering gaat er komen, er is een plan opgesteld en de gemeente heeft goedkeuring voor de start gegeven. Het IVN heeft de opsteller van de renovatieplannen, Edwin Santhagens, bereid gevonden om een presentatie over het stadspark te verzorgen.
  
Edwin Santhagens (54) is landschapsarchitect. Hij richtte in 1990 zijn eigen bureau voor landschapsarchitectuur op: Buro Sant en Co. Santhagens is gespecialiseerd in de inrichting van stedelijke openbare ruimte waaronder ook parken vallen. 
Hij heeft diverse grote parken op zijn naam staan (zoals park Frankendael en park Schinkeleilanden (winnaar Groene Stad Award 2011) in Amsterdam, het Dakpark Vierhavenstrip in Rotterdam en Park de Hoge Weide in Leidsche Rijn Utrecht) als ook kleinere parken zoals het Van der Vennepark in Den Haag en het Frederik Hendrikplantsoen in Amsterdam. Op dit moment werkt hij samen met zijn bureau aan de verdubbeling van het Oosterpark in Amsterdam. 
Natuur in de stad is een belangrijk onderwerp voor Santhagens. Hij heeft met veel passie en plezier gewerkt aan de plannen voor het Stadspark in Sittard en zal in zijn presentatie nader ingaan op de plannen voor het park maar ook zal hij het e.e.a. vertellen over het nut en de noodzaak van parken in een stad. 
Dit doet hij o.a. door een korte historische verhandeling over het ontstaan van parken in Nederland te vervlechten met zijn verhaal over de hedendaagse behoefte aan en het belang van groen en natuur in de stad. 
Al met al een heel interessante en leuke lezing waarvop iedereen, leden én belangstellenden van harte welkom is. De lezing vindt plaats in ’t Guliks Hoes, hoek Agricolastraat/Ophoven 1 te Sittard en begint om 20.00 uur.
De lezing is ook voor niet-IVN-leden vrij toegankelijk.
Cookieinstellingen