Prijsuitreiking filmwedstrijd Secret City – Filmhuis Het Domein

Twee Britse kunstenaars hebben van onder andere Manchester en Edinburgh de verborgen kanten getoond in een reeks kunstprojecten. In Nederland hebben ze dat eerder gedaan in Zoetermeer. Nu volgt de tweede Nederlandse stad: Sittard-Geleen.

Van 24 augustus 2013 tot en met 9 februari 2014 vindt in Sittard-Geleen het kunstproject Secret City plaats. Het project is georganiseerd door Museum Het Domein in Sittard.
» meer informatie over het project Secret City
In aansluiting op dit kunstproject heeft Filmhuis Het Domein een filmwedstrijd georganiseerd voor korte films. Iedereen uit zowel Nederlands als Belgisch Limburg en mensen met een aantoonbare band met Limburg mocht meedoen. 
De ontvangen inzendingen zijn beoordeeld door een jury, bestaande uit:
Hay Joosten (voormalig consulent Audio Visuele Media van het Huis voor de Kunsten),
Maarten Welzen (Welzen studios) en 
Stéphanie van den Brand (programmeur Filmhuis Het Domein)
De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 13 oktober 2013 om 20:00 uur in Filmhuis Het Domein. De presentatie van de prijsuitreiking is in handen van Gerard van der Lelij.

Verborgen plekken in Sittard-Geleen-Born
Rond de prijsuitreiking heeft Filmhuis Het Domein wat oude en minder oude filmpjes bij elkaar gezet over plekken en gebeurtenissen in de gemeente.
Dit gratis filmprogramma ‘Verborgen plekken’ in Sittard-Geleen draait op op zaterdag 12, zondag 13 en zondag 20 oktober, steeds om 14:00 uur en 15:30 uur. U kunt die middagen bij binnenlopen en u laten verrassen door diverse bijzondere filmpjes uit en over de stad van 1920 tot heden.
Cookieinstellingen