Theatervoorstelling “De Omdenkers”

Foto:

De Joseph Wresinski Cultuur Stichting presenteert De Omdenkers. Een muzikale theatervoorstelling met humor. Over spookburgers met een stoutmoedig plan.

Een cultureel evenement, waarvan de productie mede werd mogelijk gemaakt door het Ministerie van OC&W (Fonds voor cultuurparticipatie) en het VSB Fonds. De voorstelling wordt georganiseerd met en aangeboden door de Vincentius Vereniging Geleen, en mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Westelijke Mijnstreek en het Limburgs Diaconaal Fonds.
De Omdenkers is gemaakt en wordt gespeeld door mensen levend in armoede, en voormalig dak- en thuislozen. In samenwerking met professionele theatermakers, vormgevers en muziekcoaches.
Na een reeks uitvoerige gesprekken met hulpverleners hebben zij een theatrale bewerking gemaakt van een bijzondere werkelijkheid: spookburgers. Mensen die bij geen enkele gemeente zijn ingeschreven en daardoor geen rechten hebben. Ze leven, ademen, vechten voor hun bestaan en hebben lief, maar op papier bestaan ze niet. Ze zijn illegaal. Nederlanders en toch illegaal? Het komt vaker voor dan gedacht. 
Datum: donderdag 24 april 2014
Aanvang: 20.00 uur (ontvangst vanaf 19.30 uur)
Locatie: Hubertushuis “De Boew
Adres: Jan Willenstraat 1, 616 AX  GELEEN
Toegang: vrije gift
Aanmelden is niet verplicht maar wordt zeer op prijs gesteld: e-mail: [email protected].
Cookieinstellingen