Oldtimer Parade en Wheels Event in Centrum Geleen

Foto:

Op koopzondag 3 augustus 2014 vindt op de Markt in Geleen de achttiende editie plaats van de Geleense Oldtimer Parade. De organisatie berust bij de Stichting Oldtimer Vrienden Limburg (STOVL) en verwacht vele duizenden bezoekers. Behalve de Oldtimer Parade vindt die dag ook het Wheels Event plaats.

In de loop der jaren heeft de Oldtimer Parade Geleen een goede naam opgebouwd. Het evenement mag zich dan ook elk jaar verheugen op deelnemers uit zowel Nederland, België als Duitsland. De deelnemende classic-cars en oldtimers zijn zeer gevarieerd zowel in leeftijd als in uitvoering: van burgermanskarretje tot superdeluxe limousine, van begin vorige eeuw tot zeventiger jaren. Deelname aan de Oldtimer Parade staat ook open voor andere voertuigen, zoals motoren en bromfietsen. 
Van de kant van bezitters van classic-cars en oldtimers is er altijd veel belangstelling voor het Geleense evenement. De organisatie rekent dit jaar op meer dan 200 deelnemers. Vorig jaar moest de inschrijving vanwege de grote belangstelling vroegtijdig worden gesloten.
img7963
De Markt van Geleen wordt op deze koopzondag omgetoverd in een automuseum. Dit jaar is er zelfs een bijzondere stoomauto aanwezig: een Stanley Steamer uit 1911. Dit stoomvoertuig biedt plaats aan 8 personen en uiteraard zullen er tijdens deze dag ritjes mee gemaakt worden. Verder staan die dag in het centrum van Geleen ook oude tractoren en stationaire motoren en is er een aantal legervoertuigen uit de tweede wereldoorlog te zien.
Wheels Event
De Oldtimer Parade wordt uitgebreid met het Wheels Event. “Normaliter vond het Wheels Event plaats in oktober, maar dit jaar is er door de ondernemers de keuze gemaakt om deze evenementen aan elkaar te koppelen om er zodoende een groot auto-evenement van te maken dat zijn weerga niet kent,” zegt Davey Nieuwendijk namens Stichting Centrummanagement Geleen, die beide evenementen financiert.
Bezoekers vinden het Wheels Event op het Theaterplein van de Markt. Er staan speciale mini-bikes voor kinderen, diverse rallywagens en legervoertuigen, een vliegsimulator en diverse stands van lokale ondernemers. Maak eens een ritje door de fraai opgeknapte Annastraat in een legerjeep, in een stoomauto uit 1911 of in een ruige rallywagen.
Classic-car rally
Net als bij voorgaande edities is er in de ochtend een toerrit van ongeveer 75 kilometer door het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland. In de namiddag is er nog een rit van zo’n 40 kilometer. Tussen de ritten vindt dan vanaf 13:30 uur voor het oude stadhuis op de Markt de voertuigpresentatie plaats in de vorm van een parade. Daarbij is er voor de deelnemers voldoende tijd om alle voertuigen op de Markt te bewonderen. 
De winkels zijn deze koopzondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kunt u terecht op www.stovl.nl
Cookieinstellingen