Ursulinen-, muziek- en Kollenbergwandeling de Companen

Foto:

Op woensdag 30 juli organiseren de Companen – Tessa Reijnders en René Haustermans – een aantrekkelijke combinatiewandeling door Sittard. De wandeling begint om 12:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Deelname is gratis, maar er is maar een beperkt aantal plaatsen.

Tessa Reijnders en René Haustermans, twee Sittardenaren die niets liever doen dan het promoten van hun stad, organiseren sinds enige tijd in Sittard onder de naam De Companen diverse activiteiten voor groepen.
Rijkdom
“Deze stad heeft enorm veel te bieden. Een rijke historie en cultuur. Stof te over om mensen van buiten, maar zeker ook van de stad zelf, te verrassen met leuke activiteiten die worden verweven met de historie en de cultuur van de stad. En dat kan op ongelooflijk veel verschillende manieren”, zegt René Haustermans, die erg veel weet van het Sittards cultureel erfgoed en de historie van de stad. 
In Tessa Reijnders, helemaal thuis in de wereld van kunst en cultuur, vond hij een partner om die rijkdom van Sittard op het gebied van historie, kunst en cultuur voor het voetlicht te brengen. Samen begonnen zij De Companen om hun gedachten handen en voeten te geven. Tessa Reijnders: “En als je dan iets oppert richting René dan kun je je bergen, want dan begint er bij hem van alles te bruisen en te borrelen en ontstaat er spontaan een schier eindeloze stroom aan ideeën om het plannetje in een activiteit vorm te geven.”
Wandelingen
Zo ontstonden er op de werktafel bij de Companen al diverse wandelingen, steeds met een ander thema. De Ursulinenwandeling is er daar een van, net als de muziekwandeling en de Kollenbergwandeling. En de hoogtepunten uit die drie wandelingen worden op woensdag 30 juli samengebracht in een speciale combinatiewandeling, waarbij TV Limburg aanwezig zal zijn om opnamen te maken.
Deelname aan de combinatiewandeling is gratis en er kunnen maximaal 15 personen deelnemen. De wandeling start om 12.00 uur en duurt uiterlijk tot 17.00 uur. Wilt u proeven aan de verschillende themawandelingen door Sittard en vindt u het leuk om uzelf terug te zien op TV? Meld u dan vóór 25 juli aan via [email protected].
Ook andere arrangementen
De Companen bieden – en dat is goed om te weten – ook maatwerk. Bedrijven, groepen of organisaties die behoefte hebben aan een ochtend-, middag- of dagvullend programma – bijvoorbeeld als team-uitje – in Sittard kunnen daarover contact opnemen met de Companen. Het kan daarbij gaan om een themawandeling op maat, aangevuld met sportieve en ludieke activiteiten, met lezingen, culturele activiteiten, culinaire ontdekkingen of combinaties van dat alles, maar steeds naar wens van de opdrachtgever. 
companen-1
Ook een activiteit van de Companen: Wallen en Ballen Loop Sittard
Sittardwinkel
De Companen starten binnenkort ook met een webshop met van alles van en over Sittard. Nieuwe en tweedehands boeken, souvenirs en gifts, kunst en kitsch, posters, ansicht- en wenskaarten en allemaal Sittard gerelateerd. Want: “Wie wil nou geen oud beeldje van Zefke Mols, of een panorama van de Markt van Sittard voor boven de bank?”
Meer informatie 
Cookieinstellingen