Expositie in Mariapark

Van vrijdag 29 augustus tot en met zondag 7 september exposeren een viertal lokale kunstenaars hun werk in de Mariapark in Sittard.

De tentoonstelling bevat werk van Wim en Bob Meijs, Mia Schurgers en Louise Korsten en  is dagelijks gratis te bezichtigen van 11:00 tot 17:00 uur. De expositie maakt deel uit van het St.-Rosafestival.
Wim Meijs (1947), gepensioneerd docent tekenen, schilderen, handvaardigheid in Sittard, genoot zijn opleiding o.m. aan de Stadsacademie Maastricht en de Academie voor Beeldende Kunsten Tilburg.
Thema van deze expositie: Buiten. In de rietpentekeningen, de olie- en acrylverfschilderijen en aquarellen zijn de onderwerpen op een snelle wijze weergegeven. Het landschap, de groei en bloei van bloemen, planten, bomen in de verschillende jaargetijden, en de schilderachtige plekjes: ‘naar de natuur’ getekend of geschilderd. Door de weersomstandigheden en het licht gedwongen krijgt het resultaat een spontane uitdrukking.Het beeld heeft daardoor een sfeer die schijnbaar in het voorbijgaan ‘en passant’ is ontstaan.
Bob Meijs, zoon van Wim, doet wellicht ook mee aan de expositie. Hij maakt abstracte beelden.  
Mia Schurgers-Jetten
Na een werkzaam leven als medisch secretaresse is Mia aanvankelijk een aantal jaren bezig geweest met mode en coupeusestudie. Via haar man, oud leraar met o.a. de acte handenarbeid in zijn portefeuille, nam haar creativiteit  een andere wending. Zij houdt van variatie en probeert mooie waarnemingen in gedachten, woord of  beeld, op haar eigen manier vorm te geven, hoofdzakelijk in brons, soms in keramiek of steen. Mia maakt in het algemeen figuratief werk. Zij exposeert beelden.
Louise Korsten leer je het beste kennen door uitgebreid kennis te nemen van haar blog.  
Schrijven heeft zij haar hele leven al graag en veel gedaan. Het is voor haar een manier om met de wereld om te gaan. Vooral in deze turbulente tijd is er zoveel te beleven dat haar raakt en boeit. Als anderen met haar verhalen ook iets kunnen vindt zij dat mooi. Maar dat hoeft niet perse zo te zijn. Dat is prima. Deze houding en ervaringen treft u aan in haar werk.
Cookieinstellingen