Info-avond verenigingsbestuurders

Subsidies worden verlaagd of gestaakt. Donateurs en sponsors houden steeds vaker de hand op de knip. Vrijwilligers voor verenigingswerk zijn steeds moeilijker te vinden. Geen makkelijke tijden voor een verenigingsbestuur.

Op initiatief van de Senaat van De Marotte Zitterd en in samenwerking met het Optochkommitee Zitterd wordt op dinsdag 23 september in de ‘Optochhal’ aan het Fischerpad een informatiebijeenkomst belegd voor bestuurders van verenigingen.
De onderwerpen die op de avond aan bod komen zijn de aftrekbaarheid van giften van donateurs en vrijwilligers, de status van ANBI (algemeen nut beogende instelling) en het fiscaalvriendelijk belonen van vrijwilligers.
Specialisten, werkzaam bij de Belastingdienst, de belastingadvieswereld (Baat Adviseurs) en het notariaat (Metis Notarissen) praten u die avond bij over de voorwaarden voor en de voordelen die zijn verbonden aan de ANBI-status, de mogelijkheden op het gebied van giftenaftrek, de voordelen van het oprichten van een (‘vrienden van’) vereniging en de mogelijkheden op het gebied van vrijwilligersvergoedingen.
De avond begint om 19:30 uur. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht. Per vereniging of stichting kunnen maximaal twee bestuursleden deelnemen.
Aanmelden tot en met 31 augustus
Aanmelding is mogelijk door het bijgesloten formulier uiterlijk 31 augustus a.s. ingevuld te retourneren naar [email protected]. U ontvangt dan de gratis toegangskaarten en het volledige programma. Kaarten worden uitgereikt op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen. Vol=vol.
Programma 23 september
19.00 – 19.30 uur: Inloop en ontvangst
19.30 – 19.40 uur: Opening
19.40 – 20.20 uur: ANBI (algemeen nut beogende instelling)
Inleiding + beantwoorden vragen
mr. Saskia Eijkemans, Belastingdienst, team ANBI
20.20 – 20.40 uur: Giftenaftrek (deel 1)
Inleiding + beantwoorden vragen
mr. Christ Willems, Belastingdienst, Maastricht
20.40 – 21.00 uur: Pauze
21.00 – 21.20 uur: Giftenaftrek (deel 2)
Inleiding + beantwoorden vragen
mr. Tim Gielens, Metis Notarissen Sittard
21.20 – 21.50 uur: Belonen van vrijwilligers
Inleiding + beantwoorden van vragen
mr. Paul Thewissen, Baat Accountants en fiscalisten Sittard en Roermond
21.50 – 22.00 uur: Laatste vragen en afsluiting
Cookieinstellingen