Oogstdankfeesten Berg aan de Maas

Van vrijdag 22 tot en met maandag 24 augustus vinden in Berg aan de Maas voor de 68e keer de jaarlijkse Oogstdankfeesten plaats. Hoogtepunt daarin is steevast de Culturele Stoet die op zondag door het dorp trekt.

‘Genieten van vrije tijd!’. Daar draait ’t om in de Culturele Stoet van de Oogstdankfeesten in Berg aan de Maas.
Wat krijgt de bezoeker te zien?
Vrije tijd wordt op allerlei manieren ingevuld. Dit kan variëren van sport en cultuur tot creativiteit en historie. 10 Praalwagens met bijbehorende muziek en spel brengen vrijetijdsbesteding op een bijzondere en eigentijdse manier tot leven. 
Vanaf 14.00 uur gaan de bezoekers de wereld van ‘verzamelen’, ‘musiceren’, ‘oude ambachten’, ‘verre landen bezoeken en reizen’, ‘sport’, ‘origami’, ‘show en theater’, ‘duiken’, ‘film’ en ‘dans’ binnen. Robin Repkes, oogstkoningin 2014, sluit met de praalwagen ‘bloemsierkunst’ de stoet. 
De Oogstdankfeesten zijn een cultureel, uniek en eigentijds evenement, dat sinds jaar en dag grote bekendheid geniet in de (eu)regio. De inwoners van het Maasdorp zijn al maanden in de weer om ook dit jaar weer een mooi en verrassend feest te organiseren. Voor de 68e keer! En voor ieder wat wils. 
Publiekstrekkers
Met spel en muziek brengen muziekgezelschappen, toneelverenigingen en (folkloristische) groepen) uit binnen- en buitenland de verhalen tot leven.
Uit België zijn aanwezig de reuzen uit de stad Beveren, de Japanse drumact Feniks Taiko uit Tervuren, de travestieshow van Tilly Taylor uit Maasmechelen en fanfare Royale uit Hotton..
Het Stelzen Tanz Theater Leonhard uit Bielefeld vertegenwoordigt Duitsland.
sorwz8voukgq43dczjxb0y7xv
En uit ons eigen land maken onder andere het Garderizzjemint De Kachelpiepers en de Dansgroep Urban Dance Factory uit Maastricht, showgroep ‘Le Winne’ uit Heythuysen, Stims en Friends uit Gemert, de groep Starwars van De Dutch Garrison en het Theater Abacus (Jan Wessels) uit Oranjedorp in Drenthe hun opwachting.
b882i0x6zxd1rp33c1sbd0cxj
Side events
Naast de Culturele Stoet vinden er op zondag op diverse plaatsen in het dorp allerlei activiteiten voor jong en oud plaats. Er is een kermis, verschillende horecastands, de Japanse vouwkunst wordt gedemonstreerd, er is Afrikaanse volksdans te zien, er zijn diverse attracties voor de kinderen, kortom te veel om op te noemen. 
Vanaf 16.00 uur treden in het feestpaviljoen verschillende (Limburgse) artiesten op: Big Benny, Déjà Vu, Marleen Rutten, Patrick Hendrickx en 4 op ’n Riej. De afsluiting is in handen van DJ Ben Bastion. Deze DJ is bekend van o.a. Groove Garden en zal rond 22.00 uur zijn opwachting maken. 
Kindermiddag
Op zaterdagmiddag 23 augustus vindt in het feestpaviljoen een kindermiddag met allerlei activiteiten plaats, waaronder graffiti spuiten, koken, scoutingactiviteiten, spellen, schminken, haarstyling en tattoos. Ook de creatieve kinderen kunnen hun hart ophalen. Voor de lekkere trek zijn er suikerspinnen en popcorn verkrijgbaar en er zal een heuse ranjafontein zijn.
Een DJ zorgt voor de muziek én ‘De Mannen van DinK’ zijn van de partij.
Deze middag is voor kinderen van alle leeftijden en er is geen entree. 
Bergs Sjtraottheater
Op zaterdagavond 23 augustus vindt er een uniek ‘Bergs Sjtraottheater’ plaats. De Bergse Buurten zijn al wekenlang in de weer om op een ludieke en bijzondere manier de vraag ‘Waor ’t vreuger baeter?’ uit te beelden.
Van Cleopatra en de Gladiators in de Romeinse tijd naar de ridders en bedelaars in Middeleeuwen, van de Franse revolutie met Napoleon en de bestorming van de Bastille tot de jaren 50 en 60 in de vorige eeuw. Maar natuurlijk ook een knipoog naar Berg aan de Maas ’to the future’.
i0a7i2akfaz09e3r9q2ns31vo
Robin Repkes, Oogstkoningin 2014, opent het Bergs Sjtroattheater rond de klok van 19.00 uur.
Overig muziekprogramma feestpaviljoen
Het vier dagen durende evenement begint op vrijdag 22 augustus met optredens van een aantal coverbands te weten Pepperjack, Cups and Plates en SOC. Op zaterdagavond 23 augustus – na afloop van het Bergs Sjtraottheater – staan De Bijtels in het feestpaviljoen op de bühne. 
Maandagmiddag 25 augustus is gereserveerd voor zieken, gehandicapten en senioren met een gevarieerd programma. Dan treden onder andere Ivo van der Bijl, 4 op ’n Riej en De Knöppele op. 
En de 68e editie van Oogstdankfeesten wordt ’s avonds afgesloten met een optreden van Anderkovver. 
Parkeren
Op zondag 24 augustus is de dorpskern van Berg aan de Maas vanaf 11.00 uur voor het verkeer afgesloten. In de omgeving (aangegeven door borden) zijn voldoende – gratis – parkeerplaatsen beschikbaar. 
Meer informatie over de Oogstdankfeesten en het programma is terug te vinden op de website www.oogstdankfeesten.nl
De Oogstdankfeesten zijn ook te volgen op FacebookTwitterLinkedIn en Youtube. 
Cookieinstellingen