Lezing over paddestoelen

IVN Sittard-Geleen organiseert op 11 september een lezing van H. Henczyk over paddestoelen, de bloemen van de herfst. 

Hoewel ze het hele jaar voorkomen zijn ze in de herfst het talrijkst. Ze vervullen als ‘de grote recyclers van de natuur’ een belangrijke ecologische functie.
Mensen hebben een dubbel gevoel bij paddenstoelen. Aan de ene kant is er de angst voor de giftige eigenschappen van enkele soorten en anderzijds de fascinatie voor de vormen en kleuren (en de smaak van sommige – red.) van deze organismen.
In Nederland komen meer dan 4500 soorten paddenstoelen voor, dat is ruim dubbel zoveel als wilde planten. Maar omdat ze zoveel op elkaar lijken zijn ze vaak moeilijk op naam te brengen.
Dhr. Henk Henczyk van de Paddenstoelen Studiegroep Limburg (PSL) laat u tijdens de lezing kennismaken met de vele facetten van het paddenstoelenrijk. De meeste beelden die worden getoond zijn gemaakt in Zuid-Limburg en zullen zeker een aansporing zijn om het bos in te gaan om te genieten van de vele soorten zwammen.
De lezing is ook voor niet-IVN-leden vrij toegankelijk. De lezing begint om 20.00 uur in het IVN-home, Molenstraat 42 te Geleen.
Cookieinstellingen