Magic In The Moonlight – Filmhuis Het Domein

Poging tot ontmaskering van helderziende in komische setting – Meesterillusionist Stanley Crawford probeert de praktijken van helderziende Sophie Baker te onthullen. 

Tot zijn ergernis blijkt hij niet ongevoelig voor haar charmes, maar nog vervelender vindt hij dat hij haar gave en spirituele demonstraties niet kan verklaren. 
Uitgebreide beschrijving
De Franse Rivièra jaren twintig. Meesterillusionist Stanley Crawford (Colin Firth) bezoekt een jongedame die beweert een spiritueel medium te zijn. Zij, Sophie Baker (Emma Stone), zegt dat ze de gave heeft om contact te leggen met de doden. 
Uitermate welgesteld zijn ze, de Amerikaanse familie Catledge met hun verblijf in Zuid-Frankrijk. De heer des huizes is inmiddels overleden. Weduwe en zoon hebben Sophie Baker benaderd om contact te leggen met de in het dodenrijk verblijvende Mister Catledge. Een kennis van Stanley heeft zo zijn bedenkingen ten aanzien van deze spirituele dame. De illusionist wordt gevraagd om naar de Côte d’Azur te gaan om kennis te maken met deze aantrekkelijke Sophie Baker. De bedoeling: haar praktijken te ontmaskeren. Tot zijn ergernis blijkt Stanley niet ongevoelig voor haar charmes, maar nog vervelender vindt hij dat hij haar gave en spirituele demonstraties niet kan verklaren. 
Magic in the Moonlight is de 44ste film van Woody Allen. In zijn jonge jaren was het filmicoon al bijzonder geïnteresseerd in de magie van het goochelen. Hoofdrolspeler Colin Firth heeft een indrukwekkende lijst van films op zijn naam staan. De bekroningen zijn talrijk. Een Oscar voor Beste Acteur viel hem ten deel voor de vertolking van King George VI in The King’s Speech. 
Roel Koeners 

NRC – ‘Woody Allen is uitstekend in vorm.’ 
Trouw – ‘Lichtvoetige komedie… Firth is perfect als de belichaming van de ratio… Emma Stone is fris en vrolijk als jongedame die iedereen om haar vinger windt.’ 
Algemeen Dagblad – ‘Een prachtig puzzelstukje in het rijke oeuvre van Allen. De bijna transparantachtig mooie chemie tussen Firth en Stone maakt de film zo genietbaar – hun gezamenlijke scènes vormen het hart van de film.’
Vrijdag 24 tot en met maandag 27 oktober – 20:00 uur
Magic In The Moonlight
Regie: Woody Allen
Met: Emma Stone, Colin Firth, Marcia Gay Harden
Entree: 7 euro (normaal), 5 euro voor leden, geldige studentenpas, CKV-pas. 
Filmhuis Het Domein, Kapittelstraat 6, 6131 ER Sittard
Cookieinstellingen