Allerheiligen en de Geheime Tuinen

Op zaterdag 1 november wordt, zoals op elke eerste zaterdag van de maand gebeurt, weer door de Sittardse Geheime Tuinen gewandeld. De wandelingen zijn voor iedereen gratis toegankelijk en beginnen om 11:30 uur in de Jardin d’Isabelle.

Naast de reguliere wandeling door een aantal tuinen in de binnenstad is er ook weer een themawandeling, ditmaal met als thema: Allerheiligen en de Geheime Tuinen.
De route van de themawandeling voert Langs een aantal Geheime Tuinen via de Sint Rosakapel over de Aokerweg naar de oeroude H. Michaelskirche in Hillensberg. Onderweg wordt stilgestaan bij een twintigtal plaatsen en plekken waar onze voorouders en gelovigen van onze tijd heiligen verereerden en dat nog steeds doen of plekken die genoemd zijn of verwijzen naar heiligen.
 
In Hillensberg is een pauze ingelast in het Bürgerhaus (voor eigen rekening). Naast een bezoek aan de Michaelskirche aldaar is er ook aandacht voor de, bij gelegenheid van Allerheiligen, ongetwijfeld prachtig versierde graven op het Friedhof: einer geheimnisvolle Garten.
Via de Michaelstraße en de Lahrstraße gaat het dan terug naar Sittard. Duur van de wandeling is ongeveerd 2,5 uur, inclusief de pauze. De wandelingen gaan onder alle weersomstandigheden door. Stevig schoeisel is aan te raden.
Cookieinstellingen