Buiten schot – lezing Paul Moeyes

In het kader van de Maand van de Geschiedenis geeft Paul Moeyes op woensdag 29 oktober van 19.30 tot 21.30 uur bij BiblioNova Sittard een lezing over zijn boek Buiten schot – Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Terwijl Europa op de Franse en Vlaamse slagvelden bloedig kennismaakte met de moderne tijd, hield Nederland zich militair afzijdig. Maar door zijn ligging was neutraliteit bijna onmogelijk. 
Voor het Duitse keizerrijk was Nederland de belangrijkste doorvoerhaven en een onontbeerlijke handelspartner, voor de Britten de zwakke schakel in hun economische zeeblokkade. Vier jaar lang moest de Nederlandse regering alle zeilen bijzetten om buiten het conflict te blijven. Neutraliteit bleek een hoogst betrekkelijk begrip.
Eerste-Wereldoorlogexpert Paul Moeyes werpt in Buiten schot licht op een veronachtzaamde periode in de geschiedenis van Nederland; hij schetst het leven van alledag tijdens de oorlogsjaren 1914-1918 en brengt het politieke gemanoeuvreer en gekonkel voor en achter de schermen op aanstekelijke wijze in beeld.
Paul Moeyes (1957) is docent  Engelse letterkunde en geschiedenis aan de Educatieve Hogeschool van Amsterdam. Hij publiceerde Siegfried Sassoon: scorched glory en leverde diverse bijdragen aan tijdschriften als Neophilologus, Armamenteria, Historisch Nieuwsblad en Rijksmuseum Bulletin.
U bent van harte welkom bij de lezing op woensdag 29 oktober 2014, aanvang 19:30 uur bij BiblioNova Sittard, Broeksittarderweg 1 in Sittard. De entree bedraagt € 4,00 voor leden BiblioNova en € 5,00 voor niet-leden. De lezing wordt georganiseerd i.s.m. Boekhandel Krings.
Cookieinstellingen