Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd

Foto:

Op dinsdag 4 november geven Charles den Tex en Anneloes Timmerije een lezing in BiblioNova Sittard naar aanleiding van hun recent verschenen boek Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd.

In deze op historische feiten gebaseerde roman openen de auteurs beschamende maar ook heldhaftige bladzijden uit de Tweede Wereldoorlog zoals die gestreden en beleefd werd in Nederlands-Indië.
Inhoud
Lienke en Guus Hagers hebben in elkaar de liefde van hun leven gevonden. In Nederlands-Indië zijn ze gelukkig, tot ook daar de Tweede Wereldoorlog doordringt. Hij is een van de beste gevechtsvliegers van de Indische luchtmacht en wordt voor een korte missie naar Australië gestuurd. Voor hij terug kan, valt Japan Indië binnen en wordt Lienke gevangengenomen. Drie jaar lang vecht de weergaloze vliegenier om te kunnen terugkeren naar Java, naar zijn vrouw. Alles wat hij doet, doet hij voor Lienke. Tot zijn verbijstering raakt hij daardoor verstrikt in een vuil politiek spel. Na de oorlog worden Guus en Lienke op miraculeuze wijze herenigd. Het geluk lijkt na alle beproevingen alsnog voor hen weggelegd, maar Guus’ geheime oorlogservaringen staan tussen hen in.
Dit is het eerste boek dat Charles den Tex en Anneloes Timmerije samen schreven. Met de verre landen waar het verhaal van Lienke en Guus zich afspeelt, hebben zij ook een persoonlijke band. Den Tex (1952), bekend van titels als CEL en De erfgenaam, is geboren in Australië. Timmerije (Amsterdam, 1955) heeft Indische voorouders en schreef daarover in Indisch zwijgen.
 
De lezing vindt plaats op dinsdag 4 november van 19:30 tot 21:15 uur bij BiblioNova aan de Broeksittarderweg 1 te Sittard. De entree bedraagt € 3,00 (leden BiblioNova € 2,00) Aanmelden kan via [email protected], tel. 046-4510303 of via Boekhandel Krings, Brandstraat 23, tel. 046-4528100. Georganiseerd door Boekhandel Krings i.s.m. BiblioNova
Tip:  De eerste zes (!) hoofdstukken zijn op moment van schrijven gratis te downloaden via www.charlesdentex.com.
Cookieinstellingen