Jubileumeditie Kunstbende: Feest

De landelijke wedstrijd voor jong, creatief talent ‘Kunstbende’ wordt dit jaar voor de 25e keer georganiseerd, een jubileumeditie!

Jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud kunnen meedoen in 8 verschillende kunstcategorieën, te weten: Muziek, DJ, Dans, Taal, Fashion, Film, Expo en Theater. Inschrijven kan via www.kunstbende.nl.
In 2015 wordt Kunstbende voor de 25e keer georganiseerd. In maart, april en mei vinden de dertien regionale voorrondes plaats. De Limburgse voorronde vindt plaats op zondag 29 maart 2015 in de Stadsschouwburg van Sittard-Geleen. De winnaars van deze voorrondes plaatsen zich voor de landelijke finale van Kunstbende op zaterdag 26 september in de Westergasfabriek in Amsterdam. Het thema van Kunstbende 2015 is ‘Feest’. Alle jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud kunnen zich gratis opgeven. Of je nou nog nooit op het podium hebt gestaan of juist al heel vaak, bij Kunstbende is iedereen welkom.
Inschrijven
Afgelopen jaar meldden meer dan 5.000 jongeren zich aan voor één van de acht Kunstbende-categorieën. Alleen al in Limburg deden meer dan 500 jongeren uit de hele provincie de afgelopen editie mee, waarmee onze provincie het grootste aantal deelnemers voor haar rekening nam. Tijdens de landelijke finale scoort Limburg altijd goed, een bewijs dat onze provincie barst van het talent. Afgelopen jaar wonnen we in maar liefst 7 van de 8 categorieën een prijs, iets wat een regio eerder nog nooit heeft bereikt, daar zijn we natuurlijk super trots op. Dit jaar zijn we dus weer op zoek naar nieuw, jong talent.
Be prepared!
Zowel in de voorrondes als tijdens de finale beoordeelt een vakjury de deelnemers. Afgelopen jaren waren dat in Limburg o.a. Daniel Smit (Handsome Poets), Tren van Enckevort (Rowwen Hèze), Juvat Westendorp (SYTYCD) en Peggy Vrijens (Costa, Wie is de Mol?). De prijzen die te winnen zijn passen binnen het coachingstraject dat elke winnaar aangeboden krijgt, dit varieert van workshops en masterclasses tot speelplekken waarbij ze optreedervaring kunnen opdoen. Zo draaide de DJ winnaar DJ AK in augustus op Castle of Love en mag hij in 2015 Mysteryland openen. In Limburg maken deelnemers ook nog eens kans op deelname aan de Kunstbende Limburg Zomertour, waarmee onder andere de Limburgse festivals Solar, Zomerparkfeest Venlo en het Bevrijdingsfestival Limburg worden aangedaan.
Over Kunstbende Limburg 
Kunstbende is een landelijke organisatie die zich richt op talentontwikkeling en jongeren. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar kunnen meedoen in de categorieën Muziek, DJ, Fashion, Film, Theater, Dans, Taal en Expo. Ieder jaar wordt een thema voor de wedstrijd gekozen. 
Dit jaar is het thema ‘feest’, daar Kunstbende komend jaar 25 jaar bestaat. Kunstbende biedt ook workshops aan en verzorgt coachingstrajecten voor jongeren. Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door Buro Pinkpop. 
Cookieinstellingen