Expositie Meijs, Possen, Zazzini en Verkuylen in Mariapark

Foto:

In de laatste week van november kunt u in het Mariapark in Sittard een tentoonstelling bezoeken met werken van Wim Meijs, Marion Possen, Wilma Zazzini en Har Verkuylen. Laat u verrassen door voornamelijk abstracte schilder- en beeldhouwwerken in een geweldig mooie omgeving.

In het werk van Wilma Zazzini herkent u een krachtige verfstreek in duidelijke ongemengde kleuren met een sterk expressionistisch schildersgebaar. Het materiaal, olieverf, is pasteus op het doek gezet, in dikke lagen aangebracht met paletmes en penseel. Een duidelijke compositie op een ruim formaat geeft het werk een kordate uitstraling.
De schilderijen van Marion Possen zijn meestal geschilderd in grote vlakken met acrylverf in snelle bewegingen, met paletmes in vaak ongemengde tinten. Het werk wekt de indruk een fragment te zijn van een immens groot oppervlak, komt in korte tijd tot stand en wekt hierdoor een spontane indruk.
Wilma en Marion volgen gedurende 26 jaar les bij Wim Meijs op de Vrije Academie Z.O.M. Zijn werk, in een stijl die bestaat uit beweging, ruimte, structuren, vorm en verwerken van olieverf en acrylverf in een transparante en dekkende schildertechniek in combinatie met collage en houtskool, geeft het oppervlak een levendige vibratie.
Har Verkuylen, een selfmade man, die na ‘een werkzaam leven in de metaal’ zijn liefde voor het vak en zijn liefde voor het materiaal, toepast in het verwerken van koper, aluminium en tin, soms in combinatie met hout of andere in zijn omgeving gevonden grondstoffen, tot geheel eigen vormgegeven objecten. Zijn vakkennis laat hij zien in spontane of weloverwogen ruimtelijke composities die aan onze omgeving, binnen en buiten, een duidelijk accent toevoegen, ontstaan in de technische verwerking en in het speels experiment met het materiaal.
Zondag 23 november kunt u al terecht van 12:00 tot 15:00 uur. De expositie is van maandag 24 tot en met zondag 30 november dagelijks geopend van 12:00 tot 17:00 uur. De entree is gratis. 
Cookieinstellingen