Besluitenlijst week 26 (23-06-2014)

Besluitenlijst van het College van Burgemeesters en Wethouders. Hieronder vindt u een overzicht van alle onderwerpen waarover het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen in week 26 een besluit heeft genomen. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook kan het voorkomen dat antwoorden op vragen van raadsleden (art. 37 reglement van orde) pas beschikbaar worden gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt
Gemeentelijke onderscheiding (Speld van Verdienste)
Het college besluit een gemeentelijke onderscheiding toe te kennen aan mevrouw E.A.M. Marx -Maassen voor haar jarenlange inzet voor de zwemsport en W.V. Neptunus in het bijzonder.
Informatie: Sylvie Gimbrère
Telefoon: 046-4778048
Informatie: burgemeester Sjraar Cox
Benoeming bestuurlijke vertegenwoordigers in de Gemeenschappelijke Regeling Sociale Kredietverlening en Schuldhulpverlening Limburg (KBL)
Het college stelt de bestuurlijke vertegenwoordiging door collegeleden in de Gemeenschappelijke Regeling voor Sociale Kredietverlening en Schuldhulpverlening als volgt vast:
– Lid AB: wethouder Verblakt-Schmeitz;
– Lid AB: wethouder Geilen tevens plaatsvervanger van wethouder Verblakt-Schmeits;
– Lid AB: wethouder Kamphuis tevens plaatsvervanger van wethouder Geilen.
Het collegebesluit van 13 mei 2014 over de bestuurlijke vertegenwoordiging in de Gemeenschappelijke Regeling voor Sociale Kredietverlening en Schuldhulpverlening Limburg wordt daarbij ingetrokken.
Informatie: Lizbeth Steinbach
Telefoon: 046-4777097
Informatie: burgemeester Sjraar Cox
Motie inzake gebruik van achtertuinen voor horecadoeleinden aan de Markt te Sittard
Naar aanleiding van de door de raad aangenomen motie besluit het college dat in beginsel aan een (nog in te dienen) initiatief van restaurant Meds medewerking zal worden verleend middels het verlenen van een omgevingsvergunning, e.e.a. onder de uitdrukkelijke conditie dat vóóraf met de gemeente een planschadeverhaalsovereenkomst is gesloten. De raad wordt geïnformeerd over de wijze van afhandeling van de hierover aangenomen motie.
Informatie: Hans Giesen
Telefoon: 046-4778738
Informatie: wethouder Noël Lebens
Vragen ex artikel 37 RVO inzake het verbannen van de beeld van “Koempel Sjeng” uit de hal van het gemeentehuis te Geleen
Het college heeft de vraag van de Fractie GOB/Raadslid Paul Verjans beantwoord inzake het verplaatsen van het beeld van “Koempel Sjeng”.
Informatie: John Claessen
Telefoon: 046-4777464
Informatie: wethouder Pieter Meekels
De restauratie van de walmuren
Het college stemt in met de uitvoering van het achterstallig onderhoud aan de walmuren en besluit daarvoor een krediet beschikbaar te stellen van 192.350 euro, gelijk aan de voor dit doel ontvangen provinciale bijdrage. De jaarlijkse onderhoudskosten van 6.000 euro vanaf 2015 worden verwerkt in de 2e programma rapportage 2014.
Informatie: Raymond Bartholomeus/Lambert Moonen
Telefoon: 046-4777705
Informatie: wethouder Pieter Meekels
Jaarverslag 2013 RWM
Het college neemt kennis van het jaarverslag 2013 van RWM. Dit jaarverslag wordt ter inzage gelegd voor de raad.
Informatie: Mart Janssen
Telefoon: 046-4778059
Informatie: wethouder Pieter Meekels
Voorbereiding programmabegroting 2015
In het kader van de voorbereiding van de programmabegroting 2015 gaat het college akkoord met het procesvoorstel om via een themabijeenkomst (8 juli 2014) de eerste resultaten van de begrotingsvoorbereiding (verdieping op ‘inhoud en financiën’) te verkennen. Daarnaast stemt het college in met de uitgangspuntennota programmabegroting 2015.
Informatie: Gerrie de Bruijn
Telefoon: 046-4778039
Informatie: wethouder Pieter Meekels
Steunbetuiging businessplan MAA drie colleges
Het college bevestigt de eerder door de burgemeester gegeven verklaring waarbij hij de intentie heeft ondersteund om te komen tot een rendabel businessplan inzake Maastricht Aachen Airport en de bereidheid is uitgesproken zorg te dragen voor regionale dekking in Zuid-Limburg van maximaal 6 miljoen euro ten behoeve van MAA – onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad. Hierbij wordt ook gekeken naar de wijze waarop Limburg Economic Development kan bijdragen aan het realiseren van een rendabel businessplan en overige binnen het LED-programma en -beleid passende projecten.
Informatie: Marion Mulkens
Telefoon: 046-4778406
Informatie: wethouder Pieter Meekels
3 Decentralisaties Toegang en Inkoop
Het college besluit de toegang van de 3 decentralisaties in 2015 vorm te geven vanuit de bestaande toegangspoorten CJG, Wmo-adviescentrum en het werkloket. De werk-processen sluiten in 2015 aan bij de bestaande werkprocessen: pilot gebiedsgericht werken CJG, de Kanteling en huidige werkwijze voor de WWB-doelgroep. Het besluit om een individuele voorziening jeugd of een maatwerk- voorziening Wmo te verkrijgen, wordt vastgelegd in termen van een eindresultaat met doelen (outcome). Vervolgens besluit het college met betrekking tot inkoop in het kader van de 3 decentralisaties om in te stemmen met de inkoopdoelstellingen en met bestuurlijk aanbesteden als inkoop-methodiek, waarbij in de basis wordt gekozen voor populatiebekostiging.
Informatie: Daphne Kagelmaker/Suzan Rosenke
Telefoon: 046-4777838
Informatie: wethouder Astrid Verblakt
Ontwerp POL ev
Het college stemt in met de reactie van de tripool (Stedelijk Netwerk Zuid-Limburg) en de reactie vanuit Sittard-Geleen op het ontwerp POL 2014.
Informatie: Marion Nieuwenhuijzen
Telefoon: 046-4778308
Informatie: wethouder Ruud Guyt
Wob verzoek Markaz Al Houda inzake de gang van zaken met betrekking tot de moskee (Borrekuilstraat 50a – 6163 AE Geleen)
Het college stemt in met de antwoordbrief aan de Markaz Al Houda inzake hun verzoek op basis van de Wet openbaarheid van bestuur ten aanzien van de gang van zaken met betrekking tot de moskee.
Informatie: May Jung
Telefoon: 046-4777736
Informatie: wethouder Ruud Guyt
Vernieuwen aanwijzingsbesluit APV parkeren grote voertuigen
Het college neemt het besluit tot het vaststellen van een nieuw aanwijzingsbesluit voor het parkeren van grote voertuigen, zoals bedoeld in art. 5.8 APV Sittard-Geleen. Daarbij wordt bepaald dat dit aanwijzingsbesluit in werking treedt op de dag na bekendmaking en dat gelijktijdig het aanwijzingsbesluit parkeren van grote voertuigen van 04-11-2002 op basis van artikel 5.1.7 van de APV van de gemeente Sittard-Geleen wordt ingetrokken.
Informatie: Maria Mobers
Telefoon: 046-4777171
Informatie: wethouder Bert Kamphuis
Cookieinstellingen