Besluitenlijst week 35 (25-08-2014)

Besluitenlijst van het College van Burgemeesters en Wethouders. Hieronder vindt u een overzicht van alle onderwerpen waarover het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen in week 35 een besluit heeft genomen. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook kan het voorkomen dat antwoorden op vragen van raadsleden (art. 37 reglement van orde) pas beschikbaar worden gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt.
Aanwijzingsbesluit “Hinderlijk drankgebruik” op grond van artikel 2:48 lid 1 APV voor stadsdeel Sittard, omgeving Skatepark046, gelegen aan de Holleweg in Sittard.
Het college besluit om krachtens artikel 2:48 lid 1 van de Algemene Plaatselijke Verordening Sittard-Geleen de directe omgeving van Skatepark046 gelegen aan de Holleweg in Sittard, aan te wijzen als gebied waar het verboden is alcoholhoudende drank te gebruiken of aangebroken flesjes en blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben, vanwege gerechtvaardigde vrees voor aantasting van de openbare orde. De Raad wordt geïnformeerd via de Raadsinformatiebrief.
Informatie: Helga Gibbels
Telefoon: 046-4777897
Portefeuillehouder: burgemeester Sjraar Cox
Benoemingen in VNG Commissies en analyse coalitieakkoorden G32 en G4 steden
Het college besluit om de raad te informeren over het innemen van posities door collegeleden van Sittard-Geleen in de VNG-commissies en de G32 pijlers en werkgroepen.
Informatie: Denis Crompvoets
Telefoon: 046-4778600
Portefeuillehouder: burgemeester Sjraar Cox
Ondernemingsplan Cultuurbedrijf en ontvlechting gemeentelijke organisatieonderdelen cultuur
Het college stemt in met het ondernemingsplan van het Cultuurbedrijf en zal in principe voor vier jaar subsidie verlenen aan het Cultuurbedrijf (totaal 37.650.402 euro verdeeld over vier jaar-schijven) onder voorbehoud van de jaarlijkse vaststelling van de gemeentebegroting door de raad. Verder zal het college de raad voorstellen geen wensen en bedenkingen uit te brengen over het voornemen van het college om de drie gemeentelijke culturele instellingen uit de gemeentelijke organisatie te ontvlechten en op te laten gaan in het Cultuurbedrijf. Daarnaast wordt de raad voorgesteld vooruitlopend op het vast-stellen van de gemeente­begroting 2015, nu akkoord te gaan met het beschikbaar stellen van een budget van 8.485.061 euro (prijspeil 2014) voor het Cultuurbedrijf in 2015, en het budget dat de raad in 2009 beschikbaar heeft gesteld voor de exploitatie van Ligne van 850.000 euro vanaf 2016 aan de subsidie van het Cultuur-bedrijf toe te voegen.
Informatie: Danielle Arends
Telefoon: 046-4777743
Portefeuillehouder: wethouder Noël Lebens
Beslissing op bezwaarschrift naar aanleiding van het Wob verzoek van de Stichting Zeeheldenbuurt Geleen inzake de Moskee in het voormalige Vixia pand
Het college besluit, in afwijking van het advies van de commissie bezwaarschriften, het bezwaarschrift van de Stichting Zeeheldenbuurt Geleen ontvankelijk en ongegrond te verklaren. Het college is van mening dat het besluit op het Wob verzoek geheel correct is. Wèl is een omissie opgetreden in de toezending van de in het besluit toegezegde documenten. Deze is alsnog gecorrigeerd door de toezending van een drietal documenten.
Informatie: Janine Gilleszen
Telefoon: 046-4777708
Portefeuillehouder: wethouder Noël Lebens
Beleidsplan afvalwater Westelijke Mijnstreek 2015-2020
Het college stelt het conceptbeleidsplan afvalwater Westelijke Mijnstreek voorlopig vast, en gaat akkoord met het ter beschikking stellen van het concept-beleidsplan afvalwater Westelijke Mijnstreek aan de gemeenteraad. Tevens heeft het college kennisgenomen van het conceptprogramma van de raadsinformatiebijeenkomst van 3 september 2014.
Informatie: Ceriel Kurvers
Telefoon: 046-4778348
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen
Vragen ex artikel 37 RVO inzake wateroverlast bij hevige regenbuien
Het college heeft de vragen van de Fractie GOB / Raadslid P. Verjans beantwoord inzake wateroverlast bij hevige regenbuien.
Informatie: Marcel Lardinoye
Telefoon: 046-4778305
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen
Cookieinstellingen