Besluitenlijst week 42 (13-10-2014) 

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Besluitenlijst van het College van Burgemeesters en Wethouders. Hieronder vindt u een overzicht van alle onderwerpen waarover het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen in week 42 een besluit heeft genomen. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook kan het voorkomen dat antwoorden op vragen van raadsleden (art. 37 reglement van orde) pas beschikbaar worden gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt.

Verzoek om handhaving van de Stichting Zeeheldenbuurt van 27 augustus 2014
Het college besluit tot toewijzing van het verzoek van de Stichting Zeeheldenbuurt om handhavend op te treden tegen een cultureel winkeltje bij het Islamitisch centrum.
Informatie: Nathalie Beurskens
Telefoon: 046-4778748
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: burgemeester Sjraar Cox

Vragen ex artikel 37 RVO inzake lessons-learned van het Chemie Pack incident bij Moerdijk
Het college heeft de vragen van de Fractie OPA / Raadslid J. Renet beantwoord inzake lessons-learned van het Chemie Pack incident bij Moerdijk.
Informatie: Tom Bindels
Telefoon: 046-4778148
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: burgemeester Sjraar Cox

Jaarverslag commissie bezwaarschriften gemeente Sittard-Geleen 2013
Het college neemt kennis van het jaarverslag 2013 van de commissie bezwaarschriften van de gemeente Sittard-Geleen en stemt in met de reacties t.a.v. de conclusies en aanbevelingen uit het jaarverslag 2013. Hieraan wordt nu uitvoering gegeven. Het jaarverslag 2013 en de reacties worden besproken in de commissie Handhaving, Openbare Orde, Veiligheid en Algemene bestuurlijke zaken.
Informatie: Wiel van Wersch
Telefoon: 046-4777732
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: burgemeester Sjraar Cox

Aanwijzing collectieve ADV-dagen in 2015
Het college besluit bij wijze van voorgenomen besluit te bepalen dat de volgende dagen / daghelften in 2015 als collectieve ADV-dagen worden aangewezen:

  • vrijdag 2 januari, zijnde de dag tussen Nieuwjaarsdag en het weekend,
  • vrijdag 15 mei, zijnde de dag tussen Hemelvaartsdag en het weekend,
  • maandag 28, dinsdag 29, woensdag 30 december en woensdagochtend 31 december, zijnde de periode tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

Dit besluit wordt ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad, waarna definitieve besluitvorming kan plaatsvinden.
Informatie: Peter Boers
Telefoon: 046-4777637
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels

Toetreding nieuwe deelnemers tot de GR BsGW per 1-1-2015
Het college besluit de gemeenteraad voor te stellen in te stemmen met het verzoek tot toetreding van 10 nieuwe deelnemers tot de Gemeenschappelijke Regeling BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Water-schappen).
Informatie: Joline Gilissen
Telefoon: 046-4777592
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels

Overname personeel Libel-partijen door BsGW (extra 18,76 fte)
Het college is bij de toetreding tot de belastingsamenwerking met de BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Water-schappen) overeengekomen dat BsGW enkele personeelsleden die werkzaam waren bij het team belastingen, onder bepaalde voorwaarden in dienst vooruitlopend op vacatures die in de toekomst ontstaan door uitstroom van personeel vanwege de leeftijd.
Op deze wijze hebben beide partijen boventallig personeel met kennis van de werkprocessen belastingen behouden voor deze werkzaam-heden.
Informatie: Hannie Daemen
Telefoon: 046-4777827
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels

Vragen ex artikel 37 RVO inzake angstcultuur Limburgse verzorgingshuizen
Het college heeft de vragen van de Fractie SP / Raadslid Mevr. M. van Rijnsbergen beantwoord inzake angstcultuur Limburgse verzorgingshuizen.
Informatie: Daphne Kagelmaker
Telefoon: 046-4777726
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Astrid Verblakt

Gezondheidsbeleid Sittard-Geleen
Het college besluit:

  • op basis van de resultaten van de gezondheidsmonitors van de GGD ZL zo spoedig mogelijk een uitvoeringsprogramma “Gezond in Sittard-Geleen 2015-2018” op te stellen.
  • de resultaten van de onderzoeken in de wijk Lindenheuvel door de GGD ZL en Mondriaan Verslavingszorg bij de opstelling van het uitvoeringsprogramma “Gezond in Sittard-Geleen 2015-2018” betrekken.
  • De middelen 2014 ad 97.000 euro, die Sittard-Geleen ontvangt in het kader van het stimuleringsprogramma “Gezond in de stad”, worden gereserveerd voor activiteiten in 2015 in het kader van het verkleinen van de gezondheidsachterstanden in de wijken van Sittard-Geleen.

Informatie: Jeu Renkens
Telefoon: 046-4777645
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen

Verlening Topsportsubsidies 2014-2015
Het college besluit:

  • De Stichting Topijshockey Eaters Limburg, de Stichting Tophandbal Zuid-Limburg (Lions 1), ZVV Fortuna Sittard (dames), Handbalvereniging V & L Geleen (dames) en aan Hellas Glana een topsportsubsidie te verlenen gelijk aan 400 haluren accommodatiegebruik.
  • De subsidieverzoeken van de Stichting Tophandbal Zuid-Limburg voor de Lions 2 en voor Fortuna Sittard Dames af te wijzen.

Informatie: Dré Biesmans
Telefoon: 046-4777710
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Ruud Guyt

Goedkeuring benoeming lid Raad van Toezicht van Sportstichting Sittard-Geleen
Het college gaat akkoord met de benoeming van de heer J. Broekhoven tot lid van de Raad van Toezicht van de Sportstichting Sittard-Geleen.
Informatie: Lei van Himbergen
Telefoon: 046-4777754
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Ruud Guyt

Subsidiëring Enecotour 2015 en 2016
Het college besluit maximaal 40.000 euro subsidie per jaar te reserveren voor de Stichting Wielerpromotion Sittard-Geleen t.b.v. de organisatie van de Enecotour in 2015 en 2016.
Informatie: Lei van Himbergen
Telefoon: 046-4777754
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Ruud Guyt

Cookieinstellingen