Verkeersmaatregelen Eneco Tour 2015

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op vrijdag 14 augustus 2015 is Sittard-Geleen weer etappeplaats in de Eneco Tour. De organisatie hiervan is in handen van Stichting Wielerpromotion Sittard-Geleen en de gemeente Sittard-Geleen.

De aankomst van de vijfde etappe (Riemst-Sittard, 179,4 km) van het wielerevenement heeft een aantal gevolgen voor uw omgeving.

Parcours
De renners rijden twee plaatselijke rondes in Sittard-Geleen. Na beklimming van de Oude Windraak op de Middenweg (N276) komen de renners op de lokale ronde in Sittard op de volgende route: Oude Heerlenerweg-Leeuwerik-Leyenbroekerweg-Engelenkampstraat-Wilhelminastraat-Rijksweg Zuid-Rijksweg Noord-Overhovenerstraat-Odasingel-Pres. Kennedysingel-Kollenberg-Kapellerweg-Heerlenerweg-Middenweg. Daarna gaan de renners via Watersley en Schinnen weer naar de beklimming van de Windraak en fietsen ze nog twee dezelfde rondes. Uiteindelijk finishen ze omstreeks 16.20 uur op de Engelenkampstraat ter hoogte van het Tempelplein.

Verkeersbeperkingen en parkeren

  • 07:00 uur – 20:00 uur: Afsluiting Engelenkampstraat (finishlocatie) vanaf de Leyenbroekerweg tot de Parklaan.
  • 11:30 uur – 18:00 uur: Afsluiting Leyenbroekerweg (vanaf Kapellerweg richting Middenweg), de Heerlenerweg en de Middenweg (vanaf de kruising Heerlenerweg tot de kruising Windraak).
  • 14:00 uur – 18:00 uur: Afsluiting overige gedeelten van de route.

Rennersdorp
In de Jubileumstraat, Willem Alexanderlaan, Schuttestraat, Baenjenstraat en het Hub Dassenplein wordt het rennersdorp ingericht. Deze straten zijn afgesloten.

Ligt uw woning of onderneming op of aan het parcours? Dan is uw pand tussen 13:00 uur (of 14:00 uur) en 17:00 uur niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Houd hier rekening mee en stel eventuele bezoekers of leveranciers hiervan op de hoogte.

Er mogen géén auto’s worden geparkeerd op of aan de route van de renners. Woont u aan de route? Dan wordt u vriendelijk verzocht om uw auto op uw oprit of enkele straten verderop te parkeren. Voertuigen toch langs de route worden aangetroffen, worden op kosten van de eigenaar weggesleept.

Busvervoer
Tijdens de afsluiting rijden bussen op alternatieve routes en vervallen bushaltes. Kijk voor meer informatie op de website van Veolia.

» Veolia

Bijzondere situaties
Bovenstaand vindt u de algemene informatie over de verkeersmaatregelen. Voor bepaalde straten en wijken gelden bijzondere situaties. In de bijlage vindt u hier meer informatie over.

Nog vragen?
Heeft u na het lezen hiervan nog vragen? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeente, telefoon 14046.

» meer informatie over het parcours, omleidingsroutes en de Eneco Tour

Uitleg bijzondere situaties

(Oude) Heerlenerweg en Leeuwerik
De parallelweg van de Middenweg (Heerlenerweg), alsmede de percelen aan de Oude Heerlenerweg en Leeuwerik zijn tussen 13:00 uur en 17:00 uur niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Wilt u gedurende deze tijden toch uw perceel verlaten of bereiken dan is het te overwegen uw motorvoertuig tijdig buiten het parcours te plaatsen en leveranciers en bezoekers tijdig op de hoogte te stellen.

Munstergeleen
Munstergeleen is bereikbaar via de Middenweg vanuit de richting Roermond. De Watersleyerweg wordt afgesloten. Vanuit het zuiden c.q. Geleen is Munstergeleen gewoon bereikbaar.  Al het verkeer wordt via borden of verkeersregelaars omgeleid.

Kollenberg
In de wijk Kollenberg zijn oversteekpunten gecreëerd op de volgende plaatsen:
– kruising Leyenbroekerweg-Charles Beltjenslaan (Mariniersmonument)
– kruising Kapellerweg – Hoeferlaan

Gemotoriseerd verkeer kan alleen via deze oversteekplaatsen de wijk verlaten en inrijden. Voor enkele percelen zal echter gelden dat zij tussen 14:00 uur en 17:00 uur niet met een motorvoertuig bereikbaar zijn. Wilt u gedurende deze tijden toch uw perceel verlaten of bereiken dan is het te overwegen uw motorvoertuig tijdig buiten het parcours te plaatsen en leveranciers en bezoekers tijdig op de hoogte te stellen.

Odaparking en Lindenhof
De Odaparking is op deze dag gewoon bereikbaar. Op de kruising Dr. Nolenslaan – Odasingel is een oversteekpunt voor al het verkeer. Hiervan kan ook gebruik worden gemaakt door bewoners Lindenhof en omgeving, alsmede inwoners van het centrum.

Blijdestein en Felix Ruttenlaan
Voor de panden in deze straten geldt dat zij tussen 14:00 uur en 17:00 uur niet met een motorvoertuig bereikbaar zijn. Wilt u gedurende deze tijden toch uw perceel verlaten of bereiken dan is het te overwegen uw motorvoertuig tijdig buiten het parcours te plaatsen en leveranciers en bezoekers tijdig op de hoogte te stellen.

Finishlocatie Engelenkampstraat
De Engelenkampstraat (finishlocatie) zal vanaf de Leyenbroekerweg tot de Parklaan vanaf 07.00 uur tot 20.00 uur afgesloten zijn. Wilt u gedurende deze tijden toch uw perceel verlaten of bereiken dan is het te overwegen uw motorvoertuig tijdig buiten het parcours te plaatsen en leveranciers en bezoekers tijdig op de hoogte te stellen

Rennersdorp
Het rennersdorp is ondergebracht in de Jubileumstraat, Willem Alexanderlaan, Schuttestraat, Baenjenstraat, en op het Hub Dassenplein. In deze straten wordt het rennersdorp ingericht. Tussen 09.00 uur en 18.00 uur is dit gebied afgesloten. Wilt u gedurende deze tijden toch uw perceel verlaten of bereiken dan is het te overwegen uw motorvoertuig tijdig buiten het parcours te plaatsen en leveranciers en bezoekers tijdig op de hoogte te stellen.

Cookieinstellingen