Inloopmiddag nieuwe regenwaterbuffer

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op donderdag 26 mei van 16:00-18:00 uur organiseren gemeente Sittard-Geleen en Waterschap Roer en Overmaas een inloopmiddag voor inwoners van de wijken Vrangendael en Kemperkoul in Sittard.

Dit jaar wordt een nieuwe regenwaterbuffer Jubileumbos aan de Lahrweg (op de hoogte van de Eendenpoelweg) gemaakt. De regenwaterbuffer moet in de wijk wateroverlast bij hevige regen tegengaan. Tijdens de inloopmiddag, gehouden in het gebouw van de Sjtadssjool, krijgen bewoners meer informatie over de specifieke plannen, tijdsplanning en uitvoering.

Hoe komt de regenwaterbuffer Jubileumbos aan de Lahrweg eruit te zien? Wanneer zijn de werkzaamheden gepland? Hoe werkt de regenwaterbuffer precies? Welke eventuele hinder is hierdoor te ervaren? U krijgt antwoord op deze en andere vragen tijdens de inloopmiddag.

Opvang regenwater

Regenwaterbuffers zijn natuurlijke bekkens of bassins in het landschap waarin een teveel aan (regen)water tijdelijk opgevangen kan worden. Zo wordt voorkomen dat hevige neerslag voor wateroverlast in een wijk of gebied zorgt.

Kijk voor meer informatie op www.overmaas.nl.

Cookieinstellingen