RSS
Rosengarten wordt in oude stijl herbouwd
Rosengarten wordt in oude stijl herbouwd

(Succes)volle woon- en tuinboulevard Gardenz breidt flink uit

Volgende afbeelding 0/0

(Succes)volle woon- en tuinboulevard Gardenz breidt flink uit

Gepubliceerd: 2 dec 2011 10:17 Laatste update:  2 dec 2011 10:17 Nieuws

Sittard-Geleen, 02-12-2011 | Woon- en tuinboulevard Gardenz in Geleen gaat uitbreiden. Binnenkort start de bouw van Paviljoen A en de nieuwbouw van AenC Slapen. Ook zijn er concrete plannen om het gebied tegenover de ingang van Intratuin te bebouwen. De uitbreiding past binnen de oorspronkelijke ontwikkeling van Gardenz en is nu noodzakelijk omdat, mede door de komst van Kwantum (opent op 17 december), alle al gerealiseerde gebouwen verhuurd zijn.

"Tegen de landelijke tendens in slagen we er op Gardenz in om uitbreidingen te realiseren," zegt Jaco Meuwissen, directeur 3W New Development, ontwikkelaar van Gardenz." Gardenz is een bijzonder project waar we trots op zijn. Door vertrouwen te houden in de locatie en de inzet van de ondernemers en door rekening te houden met de eisen van de markt, is Gardenz een succes geworden."

Wethouder Pieter Meekels (economie) onderschrijft die woorden." Sinds we de gebruiksmogelijkheden van Gardenz hebben aangepast, is de belangstelling vanuit de markt voor Gardenz flink toegenomen. Niet voor niets hebben we recent in het college van B&W de stedebouwkundige uitgangspunten voor de uitbreiding van Gardenz besproken."

Die uitbreiding is nodig omdat de bestaande gebouwen met de komst van Kwantum naar Gardenz allemaal verhuurd zijn. Kwantum komt in de unit tussen Jysk en Blokker. Daarnaast heeft het Nederlands Slaapcentrum een unit gehuurd op Gardenz. Het gaat om het nog te bouwen paviljoen A, dat komt tegenover Blokker. De bouw van dit paviljoen, dat in het verlengde van de twee bestaande paviljoens (langs de Urmonderbaan) komt te liggen, start in december.

Qua bouwactiviteiten gebeurt er ook al het nodige. Onlangs is de oude boerderij gesloopt en de voorbereiding voor de herbouw in 2012 is in volle gang. Dit pand wordt, zoals bekend, door AenC in gebruik genomen. De slaapspecialist

Gardenz heeft concrete plannen om verder uit te breiden. Deze uitbreiding zal plaatsvinden tegenover de ingang van Intratuin. Het toekomstige gebouw is reeds voor een kwart verhuurd aan Intratuin/Animal Plaza. Momenteel worden er gesprekken gevoerd met landelijke ketens voor de verhuur van het overige deel.

Tevens is er een uitbreiding gepland ten westen van de Gamma. Het college van B&W van Sittard-Geleen heeft inmiddels ingestemd met de stedebouwkundige uitgangspunten voor deze uitbreiding. Daarnaast is het college akkoord gegaan met de mogelijke komst van horeca ten behoeve van bezoekers van Gardenz , op de hoek van de Mauritsweg en de Urmonderbaan en met de aanpassing van de verbindingsweg tussen Hornbach en Gardenz.

Dat laatste is nodig om de integratie van de nieuwbouw van Hornbach in Gardenz mogelijk te maken. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het projectbesluit voor Hornbach. Naar verwachting komt dat nog deze maand op de agenda van het college van B&W.

Het bestemmingsplan voor Gardenz waarin de geplande uitbreidingen van Gardenz zijn vastgelegd, wordt in de loop van 2012 aan de gemeenteraad van Sittard-Geleen voorgelegd.