RSS
Bouw eigentijds popcentrum Sittard-Geleen
Bouw eigentijds popcentrum Sittard-Geleen

Poppodium: oproep gemeente aan muziekliefhebbers

Volgende afbeelding 0/0

Poppodium: oproep gemeente aan muziekliefhebbers

Gepubliceerd: 12 nov 2012 19:08 Laatste update: 12 nov 2012 19:08 Nieuws

Sittard-Geleen, 12-11-2012 | De gemeente Sittard-Geleen vraagt alle muziekliefhebbers van Sittard-Geleen graag even om hun aandacht.

Op 19 april 2012 heeft de gemeenteraad van Sittard-Geleen unaniem gestemd voor een investering in de popmuziek in Sittard-Geleen. Er is budget vrijgemaakt voor het opwaarderen van de huidige locatie van Fenix poppodium tot een nieuw centrum voor de popmuziek.

Graag nodigen wethouder Berry van Rijswijk en de Stichting Meetings & Events  (exploitant van Fenix) iedereen, die actief is in de wereld van de popmuziek en van daaruit ideeën en wensen heeft voor het nieuwe popcentrum, uit voor een informatie- en brainstormbijeenkomst op woensdag 21 november 2012 om 19.15 uur. U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden door een bericht te sturen aan Mark Mies van Buro046, Mark@buro046.nl.

"Heb je een mening over popmuziek of ben je gewoon erg nieuwsgierig naar wat jouw plek kan zijn om op te treden, een artiest te boeken, een evenement te organiseren, te oefenen of een demo op te nemen? Dan hopen wij dat je erbij bent!"

Sluiting Fenix
Fenix poppodium gaat ophouden te bestaan. De verbouwing van het pand start naar verwachting medio mei 2013. Dan sluit Fenix voorgoed haar deuren. Het nieuwe centrum zal met een ander concept, een andere naam, een nieuw imago en een gevarieerder publiek in het vroege voorjaar van 2014 de deuren openen. De architect heeft inmiddels een voorlopig ontwerp klaar en de planning voor de verbouwing is ook gereed.

Bijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven over de plannen en het proces en ligt het eerste ontwerp ter inzage. Meningen, opmerkingen en ideeen zijn van harte welkom. Vragen zullen worden beantwoord en opmerkingen worden meenemen om de plannen zoals die er nu liggen te verbeteren.

Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje in informele sfeer verder te praten.