Trappen Sint Rosakapel gerestaureerd

Foto:

De herstelwerkzaamheden aan de trappen van de Sint Rosakapel zijn bijna klaar. De kosten van de reparatie neemt Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) voor haar rekening.De trappen raakten beschadigd toen WML een aantal jaren geleden een tweede waterbassin op de top van de Kollenberg liet aanleggen. 

Volgens een door het SInt Rosacomité ingeschakeld onderzoeksbureau is de schade aan de trappen een gevolg van die werkzaamheden. Door het zware bouwverkeer dat de Sint Rosakapel moest passeren klinkte de rijweg in. Hierdoor kon de grond onder de trappen voor de kapel wegschuiven en verzakten de trappen. Kieren en scheuren in het metselwerk waren het gevolg.
Voorafgaand aan de reparatie heeft een gespecialiseerd bedrijf onder hoge druk de aarde onder de trappen weer aangevuld. Vorige week werd begonnen met de reparatie van de gemetselde trappartij zelf. Al het losgeraakte metselwerk werd hersteld en de gehele trappartij werd opnieuw gevoegd. Die werkzaamheden werden woensdag afgerond. Zondag, tijdens de Sint Rosaprocessie, is de trappartij dan ook weer goed begaanbaar.
sint-rosa-kapel-2
Cookieinstellingen