Rabobank neemt het Adviescentrum in gebruik 

Op 7 april heeft Rabobank Westelijke Mijnstreek het Adviescentrum in Sittard in gebruik genomen. Een licht en transparant gebouw waar klanten, leden en medewerkers elkaar ontmoeten in een levendige omgeving. 

Een Adviescentrum dat toekomstbestendig is, gericht op inspireren, motiveren en faciliteren. Een plek waar leden, klanten en medewerkers samen werken aan de toekomst. Maar ook een plek die door zowel de bank als door leden en klanten actief wordt ingezet voor afspraken, seminars, bijeenkomsten en lezingen.
Nieuw werken, nieuw ontmoeten 
Het Adviescentrum is open, vernieuwend én comfortabel. Een gebouw dat medewerkers uitnodigt tot samen werken, samen overleggen en sparren om klanten van goed advies te voorzien. Klanten, medewerkers en leden van Rabobank Westelijke Mijnstreek krijgen met het Adviescentrum een plek voor ontmoeting. De ruimte en faciliteiten zijn gericht op kennis delen. Het is een plek waar nieuwe ideeën kunnen ontstaan. Of dat nu in een door de Rabobank georganiseerde klankbordgroep of themabijeenkomst met klanten en leden is, in een overleg tussen lokale of regionale bedrijven of in een toevallige ontmoeting. Rabobank vindt het belangrijk om te verbinden, om de bedrijvigheid en creativiteit in de Westelijke Mijnstreek te stimuleren.
tnn31vvdx95abzrkjscm0fcyl
Het ontwerp 
Het Adviescentrum is ontworpen door Mecanoo architecten, onder leiding van Francine Houben. Het architectenbureau heeft vanaf het eerste begin gewerkt aan een integraal ontwerp. De basis voor dit ontwerp is het Programma van Eisen. Jacques van der Linden, directievoorzitter: “Medewerkers hebben samen nagedacht over wat wel en niet past bij Rabobank, over hoe ze de klant zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn en over hoe zij zelf graag willen werken. Dit is door Mecanoo vertaald in een licht en transparant gebouw waar klanten, leden en medewerkers elkaar ontmoeten in een levendige omgeving.” Guido Kerckhoffs, directeur Bedrijfsmanagement, licht toe: “We wilden een ‘aards’ en open gebouw, dat zowel letterlijk als figuurlijk verbonden is met de omgeving, de klanten en medewerkers. Door de verhoogde ligging op een aangelegde heuvel is een link gelegd naar het omliggende Limburgse heuvellandschap. Binnen in het gebouw komt de aardsheid terug in het gebruik van natuurlijke materialen. Een in het oog springend en uitnodigend gebouw is het resultaat, dat past in het omringende kantoren- en parklandschap.”
Coöperatief ontmoeten 
Alle keuzes met betrekking tot inrichting en ICT sluiten aan bij de indeling en verschillende functies van het gebouw. Medewerkers en klanten ontmoeten elkaar op het centrale plein in de hal; het kloppende hart van het Adviescentrum. Vanuit hier zijn alle delen van het gebouw bereikbaar. Het auditorium, als flexibele werkplek en ruimte voor informeel overleg of evenementen. Het bedrijfsrestaurant. De spreekkamers voor coöperatieve ontmoetingen. Bijvoorbeeld tussen medewerkers en klanten, of tussen medewerkers onderling. Maar bijvoorbeeld ook tussen zzp’ers en hun netwerk. Tot slot is er het kantoorlandschap voor medewerkers, waar werkplekken zijn ingericht die vier verschillende manieren van werken stimuleren: vergaderen, ontmoeten, samenwerken en concentreren.
n489cqnn9qdmke2fuwg2mpvv9
Duurzaam 
Naast aandacht voor mens, technologie en werkomgeving, was duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt in het ontwerp en de realisatie van het Adviescentrum. De bank heeft een score ‘Very good’ volgens het duurzaamheidskeurmerk BREEAM gerealiseerd. Er is aan diverse eisen en voorwaarden voldaan. Het Adviescentrum ligt bijvoorbeeld niet langer dan vijftien minuten met het openbaar vervoer (de bus) van het centrum verwijderd, de bushalte ligt voor de deur en het station ligt op tien minuten lopen.
Vanuit ecologisch oogpunt is er oog voor de aanwezige planten en dieren op het terrein. Een ecoloog heeft de flora en fauna zorgvuldig in kaart gebracht. En heeft vervolgens samen met de architect en projectgroep een plan uitgewerkt voor het duurzaam medegebruik van de locatie door de planten en dieren; een andere voorwaarde van BREEAM. Zo is in het parklandschap een heus insectenhotel, een egel iglo en broedgelegenheid voor mussen en andere kleine vogels gerealiseerd.
Foto’s: Studio G2 | Henry Peters
Cookieinstellingen