Detailhandel verwacht beste Pasen ooit

Nederlandse winkeliers zouden weleens ‘de beste Pasen ooit’ tegemoet kunnen gaan. Die verwachting uitte Detailhandel Nederland woensdag. De belangenorganisatie verwacht dat winkeleigenaren dit paasweekeinde op 250 miljoen euro aan extra omzet kunnen rekenen, mede vanwege de mooie weersvooruitzichten en het stijgende economische vertrouwen van consumenten.

Vooral eten en drinken voor het traditionele paasontbijt moet een hoop extra in het laatje brengen, stelt Detailhandel Nederland. Vanwege het mooie weer slepen veel Nederlanders de barbecue dit weekeinde de schuur uit, verwacht de brancheorganisatie. De vleesverkoop zou het wel eens goed kunnen doen.
Winkelend Nederland denkt deze Pasen echter niet alleen aan eten, aldus Detailhandel Nederland. Ook tuincentra en bouwmarkten kunnen op veel meer publiek rekenen, omdat Nederlanders in de lentezon massaal de tuin en het balkon onder handen nemen. De verkoop van bloemen, planten en tuinmeubilair neemt daardoor naar verwachting toe.
Detailhandel Nederland is niet de enige organisatie die een omzetrijk paasweekeinde verwacht. Het Centraal Bureau voor Levensmiddelenhandel (CBL) zei maandag al te rekenen op de hoogste paasomzet ooit. Supermarkten zetten deze week naar verwachting 780 miljoen euro om, zo verwacht het CBL. Dat is twee procent meer dan vorig jaar.
Door: Novum 
Cookieinstellingen