Organisatie OLS2014 maakt programma bekend

Tijdens een bijeenkomst woensdagmiddag in het schutterslokaal van Schutterij Eendracht uit Grevenbicht-Papenhoven heeft de organisatie het complete programma van het grootste schuttersfeest van Nederland en België bekend gemaakt

Het programma start op donderdag 26 juni met de tiende editie van het ‘Kinjer-OLS’, waaraan door circa 30 scholen uit Nederland en België wordt deelgenomen. Een bijzonder leuk evenement dat naar verwachting al duizenden toeschouwers zal trekken.  Op zondg 13 juli wordt een punt aan het OLS2014 gebreid. De eigenlijke wedstrijd en grote schuttersoptocht vinden op zondag 6 juli plaats, maar op zaterdag 12 juli en eventueel de dag erna kan er zonodig nog gekaveld worden en zal de winnaar van het OLS2014 bekend zijn. Het complete programma leest u op de website van het OLS2014.
Tijdens de bijeenkomst werden met drie partijen overeenkomsten getekend. Attractiepark Toverland in Sevenum en IT-bedrijf Stepco uit Ittervoort stapten in als hoofdsponsors van het OLS2014. Stepco verzorgt alle IT-voorzieningen, zowel in de voorbereidingsfase als tijdens het evenement zelf. Als derde werd regionale omroep L1 voorgesteld als eerste mediapartner van het OLS2014. L1 verzorgt al jaren met veel enthousiasme en op aansprekende wijze de verslaggeving rond het OLS.
Drie aardige andere nieuwtjes: Pieter Meekels, voorzitter van de organisatie van het OLS2014, maakte bekend dat burgemeester Cox zich inzet om een pontonbrug over de Maas aangelegd te krijgen, zodat de Belgische bezoekers eenvoudig bij Stokkem de brug over kunnen. Er wordt veel verkeer richting Grevenbicht verwacht. Het publiek dat via de A2 komt wordt geacht de afslag Born te nemen, schutters en bussen nemen de afslag Roosteren. Door tijdelijk een pontonbrug over de Maas aan te leggen wil men de A2, de genoemde afslagen en de wegen van daar naar het schuttersterrein iets ontlasten.
Ook de introductie van het pre-OLS, een week voor het eigenlijke OLS, is een nieuwigheid. Die dag kunnen de schutters zich alvast ‘inschieten’ en wennen aan de omgeving waarin een week later daadwerkelijk om de allerhoogste schutterseer gestreden zal worden. 
Tenslotte zullen voor het eerst ook een tweetal schutterijen uit de Duitse grensstreek deelnemen aan het OLS. De VVV brengt het OLS2014 dit jaar ook bij de oosterburen onder de aandacht. 
Cookieinstellingen