Koningsdag & Parkfestival in Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op Koningsdag, zaterdag 26 april, vindt het 19e Parkfestival Sittard plaats in het stadspark langs de Vijverweg. Omdat het festival nu officieel ouder is dan 18 jaar, is ’18+’ het thema. Klinkt spannend, maar natuurlijk blijft het festival ook geschikt voor iedereen die jonger is. 

Met wel speciale aandacht voor diegenen, die de 18 al lang gepasseerd zijn, in de vorm van ouderwetse gezelligheid en oude liedjes, bijvoorbeeld. Het Parkfestival is meer dan ooit voor iedereen die 18 is, het nog moet worden of het ooit geweest is.
Op dit grote familiefeest amuseren zich jaarlijks duizenden bezoekers uit de regio. De opbrengst gaat naar goede doelen. 
Nieuw dit jaar zijn de mooie, oude liedjes van Limburgse troubadours, gezongen door René Haustermans. Vooral voor de echte 18-plussers wordt het vanaf 10 uur heerlijk meezingen. Namens Popleiding zullen Mo’Jones en Raymond van Rooijen de hele dag door demonstraties en workshops geven. Samen met hen muziek maken kan ook. Samen jammen dus, voor jong en oud. Schrijf je ter plekke in of meld je vooraf aan via [email protected] en doe mee! De Companen, nieuw in Sittard, maken een wandeling voor alle leeftijden door het Sittardse stadspark. Met verhalen over bijzondere plekken, kunstwerken en de historie van het park.
Tot 18 uur is er veel vertier voor jong en oud. Bijvoorbeeld op de kinderrommelmarkt. Of maak een rondje langs meer dan 18 spellen zoals een groot memory spel, bowlingbiljart, spijkerpoepen en nog meer voor jong en oud. Je kunt de prachtige hoge bomen in: klimmen met I-VY. Er is een rodeostier en – heel speciaal – ballen waarmee je over water kunt lopen. Mad Science laat zien dat wetenschap en techniek tot veel plezier leiden. En ben je meer een crea-Maxima of -Willem, dan ga je lekker buttons of hoeden maken. Er is ook nog een kinderboerderij met – jawel – ongeveer 18 dieren.
Qua eten en drinken is er ook keuze zat. Van wafels, loempia’s, ijs en pizza’s tot soep, popcorn en broodje bockworst. En er is bier en wijn, maar ook appelsap. Geniet ondertussen van ouderwetse gezelligheid en veel muziek.
Je kunt je verwonderen over de talenten van basisschoolleerlingen op het kleine podium, van de muzikale talenten van Artamuse en je ogen uitkijken bij dansdemonstraties van Clara Lamar en Swentibold. Zeer diverse bands betreden het ernaast gelegen grotere podium. De ongeveer 18-jarige singer-songwriter Jop Ostendorf timmert al flink aan de weg. De scholieren die New Life vormen, zijn nog lang geen 18, maar wel talentvol. Quramitry is een folk-/pop-/funk-/country-band, wiens hitje Koblenz nog lang zal nagalmen in je hoofd. De frisse Geleense band Madi stond ondanks de jonge leeftijd van de bandleden toch al eens op Pinkpop en lanceerde onlangs een goed ontvangen album. En de swingende coverband Juicy Lucy zal op het Parkfestival hun allerlaatste optreden zullen geven. Komt dat zien!
Kortom, op Koningsdag ben je op het Parkfestival in Sittard. 18+ of niet. Tot dan!
Programma
10:00 Liedjes van vroeger met René Haustermans
10:50 Liedjes door kinderen basisschool Aan de Meule
11:00 Jop Ostendorf
11:45 Swentibold
12:00 Kinderact 3e plaats
12:05 New Life
12:30 Artamuse
12:55 Opening Parkfestival met dansact
13:10 Quramitry
14:30 Kinderact 2e plaats
14:40 Dansschool Clara Lamar
15:00 Madi
16:00 Kinderact 1e plaats
16:05 Loterij
16:30 Juicy Lucy
17:30 Stoppen verkoop consumptiebonnen
18:00 Sluiting van het Parkfestival
Cookieinstellingen