Nationale Sportweek van start in Sittard-Geleen

Foto:

Op de Sportzone in Sittard-Geleen is dinsdagochtend door TV-presentator Jochem van Gelder de aftrap van de Nationale Sportweek gegeven. 

Van Gelder gaf het startschot en danste op de atletiekbaan samen met bijna 1000 kinderen van het basisonderwijs op de muziek van het nummer ‘Tsunami’.  
Tijdens de Nationale Sportweek organiseren Ecsplore en Sprint – in samenwerking met CIOS Sittard – vier grote sportevents voor basisscholen op het sportcomplex Eggerweg. Het doel is zoveel mogelijk kinderen aan het sporten te krijgen en hen het plezier in sport en bewegen te laten ervaren. De scholieren maken deze week kennis met allerlei sporten, zoals hockey, atletiek, voetbal en handbal.
Dit jaar nemen in Sittard-Geleen 24 basisscholen en 5 scholen van het speciaal onderwijs deel met ruim 3.300 kinderen. Vanwege het succes van vorig editie wordt op woensdag 23 april in samenwerking met het regionale samenwerkingsverband Iedereen Kan Sporten (IKS) ook weer een sportdag georganiseerd voor het speciaal onderwijs. 
Cookieinstellingen