Trevianum-leerling jeugdbestuurslid bij Waterschap

Foto:

De 17-jarige Obbichtenaar Jonathan Felix, vijfde-jaars Gymnasiast aan de Trevianum Scholengroep in Sittard, is dinsdag officieel door Jan Schrijen, voorzitter van het Waterschap Roer en Overmaas, geïnstalleerd als jeugdbestuurslid van Waterschap Roer en Overmaas.

Hij volgt Sterre Spee uit Schimmert op die sinds juli 2011 jeugdbestuurslid was. De taak van het nieuwe jeugdbestuurslid is het waterschap te adviseren over de communicatie met jongeren en tegelijkertijd jongeren te interesseren voor het werk van het waterschap.
Jonathan is politiek en maatschappelijk betrokken en is onder meer ambassadeur van de Stichting Global Exploration die als doel heeft om Nederlandse jongeren de wereld -met name ontwikkelingslanden- te laten ontdekken. Verder is hij lid van de VVD en neemt deel in het Model European Parliament (simulatiezittingen van het Europees Parlement voor HAVO en VWO-leerlingen). 
Jonathan: “In oktober 2012 kwam ik voor het eerst in aanraking met het Waterschap Roer & Overmaas tijdens mijn maatschappelijke stage. Ik kan nog goed mijn reactie voor de geest halen toen ik hoorde dat ik mijn maatschappelijke stage bij het waterschap zou moeten vervullen: ik was teleurgesteld, want ik wilde een politieke stage bij het Gouvernement! Al snel werd ik door dhr. Hilkens, stagebegeleider Trevianum, gerustgesteld dat het Waterschap mij nog eens flink zou gaan verrassen. Gelukkig had hij gelijk: na een week vond ik het jammer dat ik weer terug naar school moest! In mijn nadere presentaties over mijn maatschappelijke stage heb ik mij regelmatig beroepen op de uitdrukking onbekend maakt onbemind. Mijn kennis over het waterschap als (politiek) bedrijf was beperkt en ik had alleen de associatie met mensen die achter kikkertjes aanrennen: ik was te vlug met oordelen. Dat onbekend-maakt-onbemind-probleem is dan ook het enige maatschappelijke probleem waar het waterschap mee te kampen heeft. Als jeugdbestuurslid zou ik de onwetendheid onder de bevolking willen verkleinen. Niet alleen onder de jeugd, maar ook zeker onder volwassenen!”
Cookieinstellingen