Zeer veel activiteiten op Koningsdag

Op zaterdag 26 april 2014 wordt voor het eerst Koningsdag gevierd. Dan worden de koninklijke onderscheidingen uitgereikt en zijn er allerlei activiteiten op diverse plekken in de gemeente. Hieronder treft u een overzicht aan.

Lintjesregen
Op vrijdag 25 april , één dag voorafgaand aan Koningsdag, vindt traditioneel de lintjesregen plaats. Van 10.00 tot 12.00 uur worden in de Stadsschouwburg te Sittard door burgemeester Sjraard Cox Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan bijzondere mensen uit onze gemeente. Aansluitend is er gelegenheid om de gedecoreerden te feliciteren.
Koningsdagactiviteiten in de verschillende gemeentelijke kernen
Born
Van 11.00 tot 16.00 uur vindt in Born een Oranjevrijmarkt plaats. Er zijn diverse kinderattracties, er zijn demonstraties en verkoop van werk van hobbyisten en er is muziek. Om 18.00 uur is er een feestelijke rondgang van harmonie en schutterij.
Buchten
Om 13.00 uur vindt in Buchten een rondgang plaats van fanfare en schutterij met aansluitend een optocht voor de jeugd op versierde fietsen vanaf de voormalige basisschool. Van 13.30 tot 17.00 uur wordt het Koningsfeest gevierd. Gestart wordt met een aubade met vlaghijsen aan de Markt, aansluitend zijn er jeugdactiviteiten, sportdemonstraties, muziekoptredens, een loterij en wordt er actie gevoerd voor MS-patiënten. Ook het ballonnenvrouwtje is aanwezig.
Geleen-Centrum
Voorafgaand aan Koningsdag vindt in het centrum van Geleen de ‘Kingsnight‘ plaats. Er is dan live-muziek in diverse café’s. Op Koningsdag valt er in het centrum van Geleen heel veel te beleven. Zo is er van 10.00 tot 17.00 uur de grote Koningsmarkt op de Rijksweg Centrum en omgeving met Geraniummarkt, Ambachtenmarkt en Kindervrijmarkt met diverse kinderattracties. Er wordt een recordpoging ‘luchtgitaar spelen’ gedaan en er zijn demonstraties door dansgroep Sportvision. Tevens is er een Koning- en Koninginverkiezing voor de jeugd. De winkels zijn allemaal open en tussen 14.30 uur en 16.00 uur is er een ballonnenwedstrijd.
Geleen-Kluis en omgeving
Traditionele familiedag van 12.00 tot 21.00 uur, rommelmarkt/kinder vrijmarkt, spelletjes voor kinderen, diverse ‘live’-optredens en eet- en drankgelegenheid in de Lijsterstraat.
Geleen-Schuttersplein
Van 09.00 tot 15.00 uur ook hier kinderactiviteiten, schminken, kinder vrijmarkt en Koningskermis.
 
Geleen-Glanerbrook 
Om 22.00 uur wordt er een spectaculaire vuurwerk- en lasershow gegeven ter afsluiting van de feestelijkheden. Entree bedraagt 1 euro vanaf 12 jaar.
Grevenbicht
De vrijdag voor Koningsdag staat voor alle basisschoollerlingen in Grevenbicht alles in het teken van ‘Op bezoek bij de Koning’. Op 26 april word om 15.00 uur een Koningslinde geplant op de hoek van de Boulevard en de Pastoor Dolsstraat. En ’s avonds is er om 20.30 uur een Oranjeconcert door Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven in Gemeenschapshuis Oos Hoes.
Holtum
Ook in Holtum wordt van 10.00 tot 13.00 uur Koningsdag gevierd. Op Holtummer Markt vindt dan een bijeenkomst plaats met fanfare en schutterij. Rond het marktplein wordt een groot levend ganzebordspel gespeeld, er worden ballonnen opgelaten en prijzen uitgereikt.
Munstergeleen
In Munstergeleen organiseert Scoutinggroep Munstergeleen op vrijdagavond 25 april tussen 19.00 en 22.00 uur een jeugddisco. Op Koningsdag zijn er tussen 11.00 en 16.00 uur een vrijmarkt en diverse spelactiviteiten. Van 18.00 tot 20.30 uur treedt Liveband Solid Rock op in de ‘Biergarten’.
Obbicht
Harmonie en schutterij verzorgen tussen 14.00 en 17.00 uur een feestelijke rondgang met optocht van versierde fietsen. Aansluitend is er op de Markt een Spellenmiddag voor de jeugd.
Sittard-centrum
Ook een bijzonder feestelijk programma in Sittard dit jaar. Van 10.00 tot 17.00 uur vindt op Putstraat en Paardestraat de jaarlijkse Kindervrijmarkt en sjachermarkt plaats. Van 11.00 tot 17.00 uur vindt op de Paardestraat en Oude Markt tevens een kunstmarkt plaats. Om 11.00 uur wordt in de St. Petruskerk een Oecumenische gebedsdienst gehouden ter ere van de gedecoreerden. Aansluitend verzorgt Stadsschutterij St. Rosa een feestelijke stoet samen met de gedecoreerden, Sittards Mannenkoor Si-Tard en de Philharmonie door het centrum van Sittard naar de Oude Markt, waar bij de Basiliek, tegenover het Mariapark, de vlag wordt gehesen. Aansluitend is er een ontvangst van alle gedecoreerden in het Mariapark. Van 13.00 tot 17.00 uur is er op diverse podia in de binnenstad een gevarieerd muziekprogramma.
Sittard-Kemperkoul
Tussen 10.30 en 17.00 uur zijn er diverse kinderactiviteiten in en om het Multifunctioneel Centrum in de Romeinenstraat in buurt Kemperkoul
Sittard-Overhoven
Traditioneel vindt in Overhoven ’s ochtends tussen 11.00 en 13.00 uur een optocht door de wijk plaats met versierde fietsen. Op de speelplaats van basisschool Overhoven valt van alles te beleven, zoals een spellencircuit, kinderrommelmarkt, ballonnenclown, springkussens, schmink, tombola, etc.
Sittard-Stadspark
Voor de 19e keer vindt in het monumentale Sittardse stadspark van 10.00 tot 18.00 uur het Parkfestival plaats met tal van activiteiten en optredens van diverse bands, waaronder Madi en – voor de laatste keer helaas – Juicy Lucy
Cookieinstellingen