Aanloop naar Oktoberfeest officieel van start

Met de presentatie van het volledige programma is woensdagmiddag in een tot Biergarten omgetoverd Mariapark in Sittard de aanloop naar het tiende Oktoberfeest van Sittard – het grootste najaarsfeest van het zuiden – officieel ingezet.

Dat de presentatie van het programma op woensdag 23 april plaatsvond heeft alles te maken met het feit dat op die datum in 1516 het Reinheitsgebot van kracht werd, dat bepaalde dat het Duitse bier alleen mocht bestaan uit water, gerst en hop, zo verklaarde wethouder Peter Geenen (evenementen).

Al ruim anderhalf jaar werkt organisator Sjef Schurgers aan het gepresenteerde jubileumprogramma, en hij is er trots op. “De vakantie schiet er dit jaar maar eens een keertje bij in, want het jubileumprogramma vraagt om een tandje extra.” Hij is overigens nu ook al bezig met de programmering van het Oktoberfeest 2015.
Met de presentatie van het programma ging stipt om 16.00 uur de volledig bijgewerkte website on-line en konden de eerste vroege vogels tegen een aantrekkelijk tarief passe-partouts aanschaffen voor de programma’s in de twee grootste feesttenten, het Jillz-Brandpaviljoen en het Brand-Weizenpaviljoen. Die eerste 2×250 kaarten waren woensdag binnen een vloek en een zucht uitverkocht.
Een jubileum zet aan tot iets extra’s en dat vind je terug in de 100 optredens – waarvan er 60 worden verzorgd door internationaal bekende bands en artiesten – die van 17 tot en met 22 oktober plaats vinden in een van de vier feesttenten die op het Oktoberfeestterrein staan opgesteld. De optredens zijn deels tegen betaling van entree toegankelijk, maar er zijn ook elke dag vrij toegankelijke optredens in bijvoorbeeld het Paulaner paviljoen en ook in de café’s in de binnenstad is er het nodige vertier.
Enkele namen
Andreas Gabalier, Sumpfkröten (publiekslieveling), Vicky Leandros, Giel Beelen, Black Fööss, Domstürmer, Brings, Räuber, Wir sind Spitze, Beppie Kraft, Big Benny, … , Rimpelpop, Lollypop, Oktoberfeestkermis, Gilde- en schutterstreffen, … kijk gewoon zelf even op www.oktoberfeestsittard.nl
Volgens wethouder Peter Geenen vindt het Oktoberfeest zich jaar op jaar opnieuw uit. Wat goed is blijft behouden, wat niet aanslaat verdwijnt of wordt aangepast. Steeds zijn er weer nieuwe ideeën. Afgelopen jaar werd gepoogd het oudere publiek te bereiken met de Wiesen Garten Show van Marjon Lambriks. Op zich een goed idee, het proberen zeker waard, maar het sloeg niet echt aan bij het publiek. Bovendien kwamen de kermisgeluiden de op zich fraaie uitvoeringen in het Brauhaus Brand niet ten goede.  De Wiesen Garten Show staat dit jaar dan ook niet meer op het programma. 
Muziek, cultuur en volksvermaak zijn de ingrediënten van het Oktoberfeest. Zo’n 200.000 bezoekers uit de regio, maar ook van ver daarbuiten en van over de landsgrenzen vinden elk jaar de weg naar Sittard en genieten er van de optredens in de feestpaviljoens, maar ook van de grote Oktoberfeestkermis met 65 attracties, de Oktoberparade, de Heilige Oktobermis, het internationaal schutterstreffen, het früshoppen in de lokale horeca, het uitgebreide winkelaanbod, de extra koopzondag, etcetera. 
Cookieinstellingen