Op Koningsdag met de trein naar Born!

De Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen – kortweg NVBS – geeft een bijzondere invulling aan de eerste Koningsdag.

Op 26 april heeft de club voor haar leden namelijk een Koningsdagrit georganiseerd: een Rondje Zuid-Limburg met Veolia. Het gezelschap verplaatst zich in twee treinstellen van de van de Heuvellandlijn en de Maaslijn bekende GTW-dieseltreinen.
Unieke reis
De NVBS heeft gekozen om een aantal niet alledaagse trajecten in het routeschema op te nemen: het goederenlijntje tussen Sittard en Born, het raccordement Maastricht Beatrixhaven (het wordt de eerste excursietrein ooit die deze havenlijn bezoekt) en de Miljoenenlijn van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij die tussen Schin op Geul en Kerkrade wordt bereden. Op al deze baanvakken worden fotostops georganiseerd.
De excursie begint rond 10.15 uur en eindigt om ongeveer 18.15 uur in Venlo; ’s ochtends kan ook ingestapt worden in Roermond, terwijl de rit ook in Sittard of Roermond kan worden beëindigd. 
Cookieinstellingen