Ton Raven verdedigt zijn koningstitel 

Het schuttersseizoen voor 2014 wordt voor alle schutterijen in de gemeente Sittard-Geleen heel bijzonder, aangezien het grootste schuttersfeest, het Oud Limburgs Schuttersfeest, dit jaar in onze gemeente wordt georganiseerd.

Voor schutterij Marcellinus en Petrus Geleen is 2014 eveneens een bijzonder jaar, want zij viert dit jaar haar 375 jarig bestaan met een bondsschuttersfeest op 22, 23 en 24 augustus aanstaande.
Op zondag 4 mei opent Marcellinus en Petrus Geleen haar seizoen traditiegetrouw met het Koningsvogelschieten. Zoals bekend is tamboer en gemeenteraadslid Ton Raven de huidige schutterskoning. Hij en zijn koningin Petra behaalden afgelopen seizoen diverse mooie prijzen tijdens de schuttersfeesten. 
Schutterskoning Ton Raven zal zijn titel verdedigen tegen een groot aantal andere schutters van de vereniging, die in dit jubileumjaar bijzonder gebrand zijn op het behalen van deze belangrijke historische eretitel. Het belooft dan ook een spannende strijd te worden!
Het programma begint op 4 mei om 16.00 uur met het binnentreden van de Schutterij op de Schuttersweide in Daniken, waarna ere-commandant burgemeester Sjraar Cox de openingsrede uitspreekt, gevolgd door de zegening door mijnheer pastoor. Daarna begint het Koningsvogelschieten.
Er wordt geschoten op een papieren vogel die in een cirkelvorm op een hardboardplaat is bevestigd bovenin een hoge kogelvanger. De schietafstand tot de vogel is 25 meter. De cirkellijn rond de vogel wordt weggeschoten, waardoor de vogel uiteindelijk los komt en naar beneden valt. Degene die het laatste schot lost voordat de vogel valt is de nieuwe Schutterskoning. Na het afschieten van de vogel wordt de nieuwe koning afgemarcheerd naar het Hubertushuis. Op vrijdag 9 mei wordt voor de nieuwe Koning een receptie georganiseerd in het Huberthuis.
Cookieinstellingen