Nieuwe lijndienst Maastricht-Londen

Gedeputeerde Staten van de Provincie Limburg reageren verheugd op de nieuwe vliegverbinding tussen Maastricht en Londen per 10 juli aanstaande.

Vandaag werd bekend dat Flybe/Stobart Air via de Limburgse luchthaven een rechtstreekse lijndienst Maastricht – London Southend Airport gaat onderhouden vanaf 10 juli aanstaande.
Dat tijdstip valt bijna samen met de verwachte overname van het vliegveld Maastricht Aachen Airport door de Provincie per 1 juli van dit jaar. Het Limburgs Parlement neemt op 16 mei hierover een besluit. Een meerderheid van Provinciale Staten heeft zich al positief uitgesproken over de overname.
“Je ziet nu dat ook anderen potentie zien in onze luchthaven,” zegt Limburgs gedeputeerde Twan Beurskens van Economische Zaken. “Met deze lijndienst krijgt Limburg een nieuwe internationale verbinding met een van Europa’s grootste steden. Straks ligt Londen op slechts twee uur van Maastricht.”
De recente prognoses  in het ondernemingsplan van de luchthaven zijn volgens hem dan ook niet uit de lucht gegrepen. In dat plan wordt beschreven dat de terugval van passagiers dit jaar –  in verband met het schrappen van Ryanairvluchten – binnen enkele jaren door hernieuwde groei wordt gecompenseerd.
Eerder deze maand werd al bekend dat ook Ethiopian Airlines vrachtvluchten gaat uitvoeren via de Limburgse luchthaven. Een deel van de voorziene groei van de luchtvracht via MAA wordt daardoor reeds ingevuld. Op MAA vliegen al drie andere luchtvrachtbedrijven; Cargo Lux, Turkisch Airlines en Royal Jordanian Airlines. 
MAA heeft een relatief groot aandeel vracht in Noordwest-Europa. De Maastrichtse luchthaven is na Schiphol de tweede luchthaven in Nederland wat betreft afhandelen van luchtvracht.
Cookieinstellingen