Sittard moet historisch centrum beter uitbuiten

Foto:

Het akkoord op hoofdlijnen dat CDA en GOB voor de komende raadsperiode hebben gesloten, voorziet voor Sittard een aantal “stevige impulsen, gericht op versterking van het monumentale karakter en het grensoverschrijdend vermarkten van onze ‘Altstadt'”.

Het bestuurscentrum – momenteel gehuisvest in het in de volksmond als ‘zwarte doos’ bekende gebouw aan de Engelenkampstraat in Sittard – moet, net als het afhaalpunt van de stadswinkel, verhuizen naar de Sittardse binnenstad.
Als het ambtelijk apparaat wordt geconcentreerd in Geleen kan het verouderde stadhuis aan het Hub Dassenplein tegen de vlakte en kan er voor dat terrein een passende herbestemming worden gezocht. GOB en CDA zien dat liefst in combinatie gebeuren met het nabij gelegen Zorgcentrum De Baenje.
De aanstaande coalitiepartners willen winkelcentrum Den Tempel renoveren. Daarin moet het straatbeeld van ‘Klein Venetië’ worden teruggebracht. De overkluizing van de Molenbeek moet dan ongedaan gemaakt worden. 
Komt het er dan toch nog van?
“Vanuit dezelfde optiek van versterking van het monumentale karakter van de Sittardse binnenstad koersen we naar een historisch verantwoorde inpassing van de gevel van V&D binnen de monumentale omgeving.” Daarmee zou een lang gekoesterde wens van veel Sittardenaren in vervulling gaan.
Cookieinstellingen