Stefan Popa bij Flows Boekensteun

Foto: Flow's Boekensteun

Het boek ‘Verdwenen Grenzen’ van Stefan Popa werd in maart door het DWDD-boekenpanel als een van de drie tips aangemerkt. Niet alleen DWDD maar ook Jeroen Vullings, recensent van Vrij Nederland was lyrisch over het boek: ‘Voor alles is Popa een vitale verteller die iets kwijt móét: een verhaal dat er mag zijn.’

Stefan Popa bood tijdens de uitzending aan om een keer naar Sittard te komen en voegt op maandag 28 april de daad bij het woord. Om 19.30 uur is hij aanwezig bij een bespreking van zijn boek bij Flows Boekensteun aan de Steenweg 23 in Sittard. Ook DWDD-boekenpanellid Wim Krings uit Sittard is er dan bij.
Leesclub
Flows boekensteun wil in de toekomst maandelijks een leesclub organiseren rondom een boek uit het panel van DWDD-boeken. De eerste keer zullen dus zowel de schrijver als boekenpanellid Wim Krings aanwezig zijn.
Belangstellenden worden verzocht zich vooraf aan te melden, want dew beschikbare ruimte is beperkt. Het is handig om het boek van te voren te lezen maar dat is niet noodzakelijk. 
Verdwenen Grenzen
Florica en Remus worstelen met het leven in Roemenië in de jaren 80. De jonge dichter Remus woont bij zijn grootmoeder en werkt als schoenmaker. Hij droomt ervan te kunnen schrijven wat hij wil, maar durft het niet aan om zich tegen het regime te keren zoals de oude schrijvers die hij in het café ontmoet. Florica behoort tot een Romafamilie, gewantrouwd en gehaat door de Roemenen. Zij droomt van vrijheid, van een leven weg van een gedwongen huwelijk en de onwelkome avances van haar oom, de leider van de familie. Hun gedeelde ongeluk is het begin van een complexe liefdesgeschiedenis, een liefde die door de familie van Florica en de geheime dienst van de Roemeense dictator Nicolae Ceauescu wordt tegengewerkt. 
Samen zoeken Florica en Remus de grenzen van hun geluk op. Eenmaal buiten Roemenië, in Italië, Spanje en Nederland, moeten ze net zo hard vechten om te kunnen leven, maar ze hebben elkaar. Net als het leven hen eindelijk toelacht, slaat het noodlot toe. 
Stefan Popa
Stefan Popa (1989) is auteur en zelfstandig journalist van half Nederlandse en half Roemeense afkomst. Eerder schreef hij korte verhalen die overal, maar ook nergens werden gepubliceerd. Hij woont en werkt in Baarn. Verdwenen grenzen is zijn debuut.
Meer informatie over de avond
Flows Boekensteun, Marieke Baselmans
Steenweg 23, 6131 BB Sittard, 06-11593787
Boekhandel Krings, Wim Krings, 
Brandstraat 23, 6131 CS Sittard, 046-4528100
Cookieinstellingen