Prokkeldag in speeltuin de Roetsj

Foto: Speeltuin De Roetsj

Prokkeldag? Wat is een prokkel? Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Dat kan tussen twee mensen zijn, maar ook in een groep. 

Iedereen kan mee doen en het kan overal plaatsvinden: in buurten, bedrijven, en (zorg)instellingen, met woningcorporaties, met fondsen, bij een speeltuinvereniging of op een (kinder)boerderij. In 2014 is de Prokkelweek van maandag 2 tot en met zaterdag 7 juni. Dat valt te lezen op www.prokkel.nl.
De Roetsj prokkelt mee 
Tijdens de landelijke Prokkelweek wordt ook in speeltuin de Roetsj in het Limbrichterveld in Sittard aandacht geschonken aan dit maatschappelijk en sociaal belangrijke onderwerp. 
Liny Coenen van speeltuin de Roetsj: “In de Roetsj willen we mensen met een beperking laten meewerken in onze organisatie en daarnaast ook kijken of er niet een vervolg aan gegeven kan worden. Kim zal die dag onze stagiaire en vrijwilligster zijn, het wordt een echte feestdag!”
Kinderen van de Parkschool zullen op donderdag 5 juni samen met basisschool Limbrichterveld en Peuterspeelzaal ’t Klumpke komen spelen en worden die dag door Kim en Liny verwend met een speciaal programma. Dat programma duurt van 10.00 tot 15.00 uur.
Liny tot slot: “Wij als Roetsj vinden het erg belangrijk om samenspelen voor kinderen met en zonder beperking te blijven promoten en als daar ‘oudere jongeren’ ook bij betrokken kunnen worden is dat helemaal prachtig”.
prokkeldag-5-juni-in-de-roetsj-2
Prokkeldag: we hebben er zin in!
Cookieinstellingen