Tot 400 euro subsidie op e-bike

Een tijdje geleden werd het al op deze site aangekondigd: Sittard-Geleen gaat subsidie verlenen aan inwoners die voor hun woon-werkverkeer een elektrische fiets of scooter aanschaffen. 

Het voorstel daartoe is tijdens de raadsvergadering van juli door de gemeenteraad aangenomen. Voor de regeling is een bedrag van 50.000 euro beschikbaar. Per fiets of scooter wordt een bedrag van 150 euro vergoed. Dat komt neer op subsidie voor 333 elektrische fietsen of scooters.
Voorwaarden
Woont en werkt u in Sittard-Geleen en wilt u een elektrische fiets of scooter aanschaffen voor uw woon-werkverkeer en is uw werkgever aangesloten bij Forenzo? Dan kunt u nu een kortingsvoucher aanvragen. Uw totale voordeel kan oplopen van €150 tot maar liefst €400.  
Vouchers gemeente 
Een voucher vertegenwoordigt een waarde van € 150 en kan worden ingeleverd bij lokale rijwielhandelaars. Er is budget voor 333 vouchers. Wees er snel bij, want op=op. De subsidieregeling eindigt op 31 december 2014.
Vouchers Provincie 
Bij de Provincie Limburg loopt eenzelfde voucherregeling. Als u een gemeentelijke voucher aanvraagt, wordt die vanzelf gekoppeld aan de provinciale regeling. Uw totale korting kan daardoor oplopen tot maar liefst € 400 euro!
Voucher aanvragen 
Om een kortingsvoucher aan te vragen, heeft u een activatiecode nodig. Deze is verkrijgbaar bij uw werkgever als deze is aangesloten bij Forenzo. Is uw werkgever niet aangesloten bij Forenzo? Kijk dan www.forenzo.nl hoe dit alsnog gratis kan.
De voucherregeling is onderdeel van een breder pakket van maatregelen die Sittard-Geleen treft om de luchtkwaliteit in de gemeente te verbeteren. 
Cookieinstellingen