Hennepplanten uit het veld geruimd

Foto:

Een hennepplantage in je eigen huis: dat is een riskante onderneming. Niet alleen omdat het telen van hennep een misdrijf is. Het gaat vaak gepaard met stroomdiefstal, want die groeilampen en afzuiging vreten energie.

En dat betekent tevens een hogere kans op brand: de elektrische installaties die bij hennepplantages worden aangetroffen zijn meestal erg brandgevaarlijk.
Bovendien loop je als thuisteler het risico dat de buren er – letterlijk en figuurlijk – lucht van krijgen en heb je voordat je het weet de politie op de stoep staan. Weg winst en op zijn minst een hele hoop gelazer rijker.
Dan is de keuze voor een plekje in het open veld zo gek nog niet. Kost geen stroom, levert ook geen argwaan bij de buren op en zo’n plant in de vrije natuur is niet eenvoudig aan een persoon te linken. Wellicht wat minder opbrengst per plant, maar ook een hoop sores en kosten minder.
Het enige dat je kan gebeuren is dat een wandelaar je zorgvuldig met kippengaas voor vraat beschermde planten (lusten konijnen hennep?) ontdekt en dat aan de politie doorgeeft.
Maandag heeft de politie van Sittard-Geleen 16 hennepplanten die in het veld stonden uitgetrokken en vernietigd.
[twitter_old 491201214747389952]
Cookieinstellingen