Onderzoek naar mogelijk drugslab in Munstergeleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Een 41-jarige bewoner van een woning aan de Burgemeester Hamersstraat in Munstergeleen is rond het middaguur door de politie aangehouden.

De politie had een melding ontvangen dat zich mogelijk een drugslab in de schuur van de woning van verdachte bevond. Toen de politie ter plaatse kwam werd het vermoeden van een laboratorium gesterkt door de geur en de prikkeling van de ogen.
In de schuur werden vaten aangetroffen, die vermoedelijk leeg zijn. Tevens werden hennepresten aangetroffen. Een werkend laboratorium werd niet aangetroffen. Een landelijk forensisch team onderzoekt momenteel de sporen om vast te kunnen stellen of er een laboratorium in werking is geweest.
De huisdieren van de bewoner, een konijn en twee honden, zijn door de dierenambulance naar de dierenopvang gebracht.
De komst van politie, brandweer en dierenambulance bracht een hoop opwinding teweeg in de anders zo rustige en prettige buurt. Volgens buurtbewoners is de bewoner van het betreffende pand een wat stille man en heeft men verder niets verdachts opgemerkt. Op een dingetje na dan: “Die ene keer dat hij midden in de nacht in de tuin werkte vonden we toch wel vreemd”.
Cookieinstellingen