Indrukwekkende aankomst eerste slachtoffers MH17

Foto:

De beelden van de aankomst van de eerste 40 slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 van Malaysian Airlines waren diep indrukwekkend.

De slachtoffers werden een voor een met militaire eer uit de twee transporttoestellen gedragen die vanmiddag tegen 16:00 uur landden op Eindhoven Airport.
Woensdag 23 juli was uitgeroepen tot nationale dag van rouw. Om 16:00 uur werd landelijk een minuut stilte in acht genomen. Vanaf kwart voor vier werden op diverse plekken in het land kerkklokken geluid. Vlaggen hingen halfstok.
De stoffelijke overschotten werden in colonne van Eindhoven naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne bij Hollandse Rading aan de rand van Hilversum gebracht. Daar worden alle slachtoffers geïdentificeerd.
Langs de route die de colonne aflegde stond veel publiek, dat het transport in stilte of met een respectvol applaus en zeer onder de indruk gadesloeg. 
De komende dagen worden ook de andere slachtoffers vanuit Oekraïne naar Eindhoven gevlogen en met dezelfde eer ontvangen en naar Hilversum gebracht. Tijdens de transporten naar Hilversum wordt het overige verkeer op de A2 en de A27 richting Hilversum tijdelijk stilgelegd, zodat voor en achter de colonne 5 kilometer verkeersvrij zijn en het transport ongehinderd plaats kan vinden.
Cookieinstellingen