Dat ziet er beter uit!

Al langere tijd waren de beschadigde en zwaar onderkomen muren aan de Agnetenwal veel wandelaars een doorn in het oog. Bij rondleidingen stond menig gids zich regelmatig een potje te schamen op ‘ooze wal zo sjiek’. Het voegwerk van de muren was dringend aan een grote restauratiebeurt toe, zo wees onderzoek uit, al leek een vluchtige blik voor die constatering ook te volstaan. Door erosie was veel voegwerk ernstig aangetast, waardoor stenen loskwamen en zo nu en dan ook uit de muur vielen – of werden gehaald. Klik op de foto boven dit bericht om de toestand van de muren voor aanvang van de restauratiewerkzaamheden te zien.

tvmd48p6312nguyyp7jd0cnn9
Aangetast voegwerk
Langs een tot aan de wal braakliggend kavel aan de Plakstraat werd de muur door baldadig volk zelfs omgeduwd, zodat die een paar meter naar beneden donderde. Daar kan tot ergernis van velen voorlopig geen actie worden ondernomen omdat het om privé-eigendom handelt.
Inmiddels worden – op het gapend gat bij de Plakstraat na – de ergste beschadigingen in de muren langs de wal gerepareerd. Uitvoerder van het werk is bouwbedrijf BAM. In december moet de hele opknapbeurt zijn afgerond. De kosten worden gelijkelijk gedragen door provincie en gemeente: twee ton elk.
azbvcqrljd362f7trfj5k86lz
Cookieinstellingen