Expositie Lou Thissen en Nico Koster

Foto:

Beeldend kunstenaar Lou Thissen en fotograaf Nico Koster exposeren van 7 tot en met 24 augustus een deel van hun werk in het Podiumkerkje in Grevenbicht.

Wethouder Pieter Meekels opent deze door de Stichting Protestants Kerkje Grevenbicht georganiseerde expositie op zondag 3 augustus 2014 tijdens een feestelijke bijeenkomst, die muzikaal wordt opgeluisterd door Les Gallants.
Vanaf 15.00 uur is het kerkje open voor bezoekers. Iedereen is van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen. Toegang gratis. U vindt het Podiumkerkje op de Heilig Kruisstraat 30 in Grevenbicht.
Lou Thissen
Lou Thissen (1950) volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg. Hij heeft zich ontwikkeld tot beeldend kunstenaar (schilder, beeldhouwer en tekenaar). Lou is beïnvloed en gevormd door de visuele indrukken die hij heeft opgedaan tijdens zijn reizen door talrijke landen. Zijn inspiratie put hij uit alles wat een mens letterlijk en figuurlijk beweegt, zoals muziek, dans en sport. Daarnaast is hij zeer geïnteresseerd in paarden(sport), milieu, engelen en zijn favoriete land Italië, hetgeen nadrukkelijk in zijn werken terug te vinden is. De doeken van Lou Thissen hebben vaak monumentale afmetingen en kennen een helder en uitbundig kleurgebruik. Behalve in Nederland exposeert hij met zekere regelmaat en met succes in België, Duitsland, Japan, Amerika en Italië.
Nico Koster
Nico Koster (1940) is een veelzijdig fotograaf. Zijn eerste foto’s maakte hij voor de Telegraaf, waar hij van 1963 tot 1988 werkte. In deze periode maakte hij reportages over sport, society, mode en in 1969 de beroemde serie van John Lennon en Yoko Ono in het Hilton Hotel tijdens hun ‘Bed-in-for-peace’. Regelmatig haalde hij met zijn foto’s de voorpagina en sleepte hij menig prijs in de wacht. Zo won hij in 1975 de tweede prijs van de World Press Photo en in 1983 de Zilveren Camera. Nico heeft in de loop der jaren vele kunstenaarsportretten gemaakt. Naast Chagall en Willem de Kooning klikte het vooral met de schilders van CoBra. Hij maakte reportages in hun ateliers en volgde de schilders tijdens wandelingen en reizen. Zo reisde hij met Corneille de hele wereld over. Aldus  bouwde hij gestaag aan een unieke collectie foto’s van kunstenaars. Een collectie van deze foto’s is in het Podiumkerkje te zien en te koop.
Programma rond de opening
Op zondag 3 augustus is het kerkje vanaf 15.00 uur geopend voor de bezoekers. Om 15.30 kunt u luisteren naar een optreden van Les Gallants, bestaande uit Foppe Jacobi (accordeon) en de Luxemburgse sopraan Cynthia Knoch. Zij hebben een programma rond Kurt Weill gemaakt, en zullen deze middag delen uit dit programma ten gehore brengen. Steekwoorden: cabaret, dertiger jaren, Duitse romantiek…
Rond 16.00 uur zal wethouder Pieter Meekels (Sittard-Geleen) de expositie officieel met een toespraak openen. Daarnaa vervolgen Les Gallants hun optreden. Om 19.00 uur wordt de bijeenkomst beëindigd.
podiumkerkje-les-gallants-affiche-001-2
Openingstijden en duur van de expositie
Ná de feestelijke opening kan de expositie bezocht worden van donderdag 7 tot en met zondag 24 augustus. Openingstijden: donderdag tot en met zondag  van 14.00 tot 18.00 uur.
Inlichtingen: C. Smitskam, tel. 046-4852242, of [email protected].
Website: www.podiumkerkje.nl.
Cookieinstellingen