Vogeldag in Kasteelpark met valkenier

Foto:

In Kasteelpark Born zijn heel veel verschillende vogels te zien. Een maal per jaar organiseert het park bovendien een Vogeldag, waaraan ook door een echte valkenier wordt meegedaan.

Dit jaar wordt de Vogeldag gehouden op zondag 10 augustus. Trompetzwaan, nandoes, kraanvogels, diverse watervogels, roofvogels zoals uilen en steppearenden, ibissen, koereigers, ooievaars, parkieten, papegaaien en pauwen: ze zijn allemaal te zien in het Kasteelpark.
Ook valkenier Jack Brouns komt op 10 augustus met zijn vogels naar het park. Hij neemt onder meer een oehoe, kerkuil, dwerguil en de kleine torenvalk mee. Ook is de zeearend van de partij. Met zijn vogels gaat Jack twee keer een vliegdemonstratie geven rond  14.00 en 15.30 uur. Je kunt de vogels dan zien vliegen bij de ruïne van het kasteel.
Bij de kassa is een vogelspeurtocht te verkrijgen en in het park kun je onder meer een hele leuke vogelknutsel maken en je kennis over vogeleieren testen. Kortom, er is van alles te doen op de Vogeldag van Kasteelpark Born.
Cookieinstellingen