Dit najaar gratis wifi

Foto:

Het werd enige tijd geleden al aangekondigd: de stadscentra van Geleen en Sittard krijgen wifi. Daarop kunnen bezoekers van beide centra via hun smartphones of tablets gratis inloggen om toegang te krijgen tot het internet. 

Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van winkeliers en horeca in vervulling. De gemeente stelt hiervoor een subsidie van 57.000 euro beschikbaar. Naar verwachting is het wifi-netwerk dit najaar gereed. 
Velen zien wifi in winkelgebieden niet langer als een luxeproduct, maar als een basisvoorziening. In een aantal winkels en horecazaken werd al gratis wifi aangeboden, maar straks is het draadloze netwerk overal in het centrum beschikbaar met dezelfde inloggegevens. Handig voor bezoekers die graag altijd en overal bereikbaar willen zijn. Even op Twitter kijken, een berichtje of foto op Facebook plaatsen, het lokale nieuws op Sittard-Geleen.nieuws.nl volgen, WhatsAppen, buienradar.nl raadplegen… het kan straks allemaal zonder een duur abonnement bij een Telecomprovider af te hoeven sluiten. Wifi maakt een winkelcentrum aantrekkelijker en draagt daarmee ook bij aan de leefbaarheid.
Wifi is niet alleen handig voor het winkelend publiek, óók voor de vele honderden specialisten die op tijdelijke basis werken op Chemelot en bij VDL NedCar is wifi een uitkomst. De meesten verblijven hier door de week in hotels in de centra van Sittard en Geleen. Het spreekt voor zich dat ook zij blij zijn met deze voorziening, omdat ze dan makkelijker contact houden met het thuisfront. En bovendien makkelijk kunnen zien wat er in de gemeente zoal te doen is.
Cookieinstellingen