Eneco KidsRide met Leontien

Voorzien van een echte fietshelm, een rugnummer en gestoken in een Eneco KidsRide T-shirt startten zondagmiddag tientallen wielrennertjes in de dop aan de Eneco KidsRide, daarbij aangevoerd door Leontien Zijlaard-Van Moorsel.De oud wereld- en Olympisch kampioene reed samen met ronde-miss Felice Dekens mee in een peloton van een zestigtal kinderen, dat net als bij de profs werd begeleid door echte motards, een kopwagen en een bezemwagen.

Na afloop werden alle kinderen officieel gehuldigd en kregen ze een medaille in de KidsArea. Daar konden ze ook terecht op een springkussen en konden ze klimmen in ‘palmbomen’.
Doel van de Eneco KidsRide is om kinderen enthousiast voor sporten te krijgen. Natuurlijk allereerst voor de wielersport, maar het gaat er vooral om kinderen het plezier van samen sporten te laten ervaren. “Hardlopen, voetballen, atletiek: het is allemaal prima, als je maar iets aan sport doet, want dat is hartstikke belangrijk voor je ontwikkeling”, aldus Leontien Zijlaard-Van Moorsel.
Cookieinstellingen