ALS Ice Bucket Challenge op kasteel Limbricht

Foto:

Aanhakend op de hype organiseert Kasteel Limbricht op 6 en 7 september een Limburgse Ice Bucket Challenge in samenwerking met stichting ALS. Het motto: ‘Alleen ALS die ijs- en ijskoud is!’

Dit vanuit Amerika overgewaaide fenomeen is van origine begonnen om geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS (amyotrofische laterale sclerose), een progressieve ziekte die leidt tot het onvoldoende of niet functioneren van de spieren. 
Mensen met dit ziektebeeld gaan steeds verder achteruit en worden meer en meer beperkt in hun functioneren, totdat de ademhalingsspieren aangetast worden en overlijden het gevolg zal zijn. 
De Ice Bucket Challenge is een ludieke manier om vrienden en familie uit te dagen om een emmer met ijswater over zich heen te gooien, geld te doneren aan Stichting ALS en tevens de volgende mensen te nomineren om hetzelfde te doen. Inmiddels gaan de nominaties ook rond onder bekende wereldsterren zoals Afrojack, Lady Gaga, George W. Bush, Britney Spears… wie zullen er nog allemaal volgen?
Meer informatie
Cookieinstellingen