Gaat Wil Krekels naar het CDA?

De geruchten zingen al enkele maanden rond: raadslid Wil Krekels van Lokaal Belang overweegt over te stappen naar het CDA.  Of dat gebeurt wordt aanstaande dinsdag duidelijk.

Al vóór de raadsverkiezingen van maart 2014 hebben er gesprekken plaatsgevonden tussen Wil Krekels – die al 16 jaar een raadszetel bezet – en het CDA over een eventuele overstap. Krekels besloot uiteindelijk bij de Stadspartij te blijven en weer namens die partij op de kieslijst te gaan staan.
De Stadspartij verloor bij de verkiezingen één van de vijf zetels. Kort daarop stapte John Hanbeukers over naar het CDA. Daarna stapten ook Wil Krekels en Fred den Rooijen uit de Stadspartij. Zij konden naar eigen zeggen niet meer met fractievoorzitter Ton Raven door één deur en richtten samen Lokaal Belang op.
Krekels zegt na het uiteenvallen van de Stadspartij door meerdere partijen benaderd te zijn om zich bij hen aan te sluiten. Daarbij gaf Krekels al aan dat hij na het zomerreces een definitieve beslissing over zijn politieke toekomst zou nemen. 
Of die toekomst bij Lokaal Belang ligt hangt af van de vraag of deze nieuwe partij voldoende toekomstperspectief biedt. Krekels wil zaken bereiken en met een kleine partij, die geen deel uitmaakt van de coalitie, is het een stuk moeilijker om plannen en ideeën in daden omgezet te krijgen. Op de fractievergadering van aanstaande dinsdag – maandag gaat de hele raadsfractie nog samen naar Fortuna Sittard – moet duidelijk worden of dat toekomstperspectief er is en beslist Krekels of hij nu wel of niet met zijn raadszetel aanschuift bij het CDA.
Het CDA weet officieel van niks. “We kennen die geruchten.” En dat is exact hetzelfde wat Krekels’ fractiegenoot bij Lokaal Belang, Fred den Rooijen zegt. “We hebben dinsdag fractievergadering en Wil heeft aangegeven dat hij dan gewoon aanwezig is.” Den Rooijen laat tevens weten dat hij het zeer zou betreuren als Wil Krekels besluit op te stappen, maar zegt er ook bij dat Lokaal Belang gewoon doorgaat en dat hij zelf absoluut niet overweegt naar enige andere partij over te stappen.
Cookieinstellingen