Brand sporthal onder controle

De brand, die in de vroege ochtend ontstond in de oude sporthal aan de Sportcentrumlaan in Sittard, is onder controle. Het gebouw stond op de nominatie om gesloopt te worden.

De brandweer laat het vuur gecontroleerd uitbranden. Vanwege de rook en de nabluswerkzaamheden blijft het zwembad aan de Sportcentrumlaan de hele dag gesloten.
Volgens de brandweer zijn er geen gevaarlijke concentraties van schadelijke stoffen gemeten, maar wel kan men benedenwinds overlast ondervinden van stank en rook. In de kelder van het pand zou in geringe mate asbest zijn toegepast, maar de brandweer acht de kans dat er asbest vrijkomt erg klein. Er is dan ook geen gevaar voor de volksgezondheid.
De brandweer houdt rekening met brandstichting als een mogelijke oorzaak voor de brand in de oude sporthal. Waarschijnlijk is de brand zondag al begonnen. Maandagochtend rond vijf uur werd de brand ontdekt. Het is de tweede grote brand binnen een week in Sittard. Op dinsdag 19 augustus ging een woning aan de Oude Markt in vlammen op. Dat pand wordt deze week gesloopt
[twitter_old 503791055675097088]
Cookieinstellingen